Samen lopen in de strijd tegen kanker.
Samen lopen in de strijd tegen kanker. (Foto: aangeleverd)

Start indienen project SamenLoop voor Hoop

ZAANSTREEK - Ook al is het nog ver weg, want pas op 13 en 14 juni vindt de SamenLoop voor Hoop Zaanstad plaats in het Burgemeester In 't Veldpark te Zaandam, het is nu tijd om in actie te komen. Wie een goed idee heeft waarmee je iets kunt betekenen voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten bij jou in de buurt, kan dit indienen bij de SamenLopp voor Hoop organisatie.

"Of heb je een idee dat bijdraagt aan het voorkomen van kanker? De organisatie is heel benieuwd naar het initiatief, want misschien kan het project wel gefinancierd. Zie www.samenloopvoorhoop.nl./lokale-projecten.om te kijken aan welke praktische informatie de projecten moeten voldoen om in aanmerking te komen en hoe je een project indient."

Vanaf 1 februari (tot en met 28 februari) is het mogelijk projecten in te dienen. Het streven is per SamenLoop maximaal vier lokale projecten te financieren. Na sluitingsdatum worden maximaal 150 aanvragen beoordeeld. Hoe sneller het project is ingediend, hoe groter de kans dat hij er tussen zit. Indienen kan per mail naar zaanstad@samenloopvoorhoop.nl.

Gerichte ondersteuning

Met de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop maakt het KWF gerichte ondersteuning en hulp uit de buurt mogelijk voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Per SamenLoop wordt zestig procent van de opbrengst besteed aan lokale projecten die kanker voorkomen of die (ex-)patiënten en hun naasten steunen. De SamenLoop voor Hoop Zaanstad stelt twintig procent hiervan beschikbaar aan het inloophuis Anna's Huis te Zaandam. Hierdoor blijft er nog veertig procent over voor andere lokale bestedingen.

Inloophuizen

Inloophuizen worden hier ook bij betrokken en kunnen twintig procent van de opbrengst ontvangen voor patiëntondersteuning in de regio. Inloophuizen stellen de kwaliteit van leven centraal en richten zich op de niet-medische aspecten van kanker. Mensen kunnen binnenlopen voor informatie, een luisterend oor of deelname aan een creatieve of ontspannende activiteit. Bijzondere aandacht gaat uit naar de ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen die met kanker zijn geconfronteerd. Via deze lokale projecten wil KWF maatschappelijke betrokkenheid vergroten zodat (ex-)kankerpatiënten en hun naasten meer steun ervaren tijdens en na de behandeling.