Sylvester is bezig met slijpen en waxen van een board in de garage.
Sylvester is bezig met slijpen en waxen van een board in de garage. Foto: Shelley Zuizewind

'Enorm leuke bijbaan in mijn eigen garage!'

MONNICKENDAM - De wintersportperiode is weer aangebroken. Dat betekent dat er de nodige voorbereidingen worden getroffen om het materiaal weer in orde te brengen. Sylvester Monfort kan iedere skiër en boarder uit de regio helpen om het board en/of de ski's weer in tiptop conditie te krijgen. De jonge ondernemer startte op zijn dertiende al met deze leuke bijbaan, in zijn vrije uren naast school.

Bij Sylvester moet je zijn als je komende periode op wintersport gaat. "Ik doe al een aantal jaren het onderhoud van de ski's en snowboards van enthousiaste wintersporters in de regio. Leuk is dat ik vaak appjes van klanten krijg die erg tevreden zijn. Dat is super." Sylvester leerde zijn snowboard te onderhouden in de periode dat hij meerdere malen per week fanatiek Freestylede in Zoetermeer. Tot in de perfectie waxen is nodig om goed te presteren, dat is Sylvester aangeleerd. Als Freestyle Boarder weet hij dus wat nodig is om het board in optimale conditie te houden!


"Het is aan te raden om voor elke wintersportvakantie toch even je board of ski's te laten slijpen en waxen. Het waxen is nodig om het board en de ski's meer soepel over de sneeuw te laten glijden en slijpen is van belang voor de veiligheid. Bijvoorbeeld op ijzige gedeeltes van sneeuw dienen de zijkanten niet bot te zijn. Uiteraard is het natuurlijk ook mooi als je board mooi glimt. De regel is eigenlijk, hoe meer je je board gebruikt, hoe vaker je deze moet laten waxen en slijpen. Ik vraag de klant dan ook waarvoor ze het materiaal gebruiken, hoe vaak en hoe gevorderd ze zijn. Een freestyle boarder en zijn materiaal hebben een andere behandeling nodig dan het materiaal van een persoon die jaarlijks een week gaat skiën." Info via sylvestermonfort@gmail.com.