Afbeelding
(Cartoon: Arend van Dam)

Zondagmiddagconcert met Amarone Ensemble

LANDSMEER - Zondag 2 februari is al weer het derde Zondagmiddagconcert van dit seizoen. Dit keer met het Amarone Ensemble. Dit sextet bestaat uit strijkers van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Op het programma staat het Strijksextet van Antonín Dvorák. Een vrolijk stuk dat voor het eerst uitgevoerd werd op een feestje voor een vriend van Dvorák. Antonín begon op zijn zesde jaar met vioollessen, op zijn twaalfde speelde hij ook al orgel en piano en hij begon met componeren. Daarnaast speelt het Amarone Ensemble een Strijksextet van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Een herinnering aan een liefde in Florence. Deze werken worden uitgevoerd door Hebe Mensinga en Mariska Godwaldt (viool), Francien Schatborn en Annemarie Konijnenburg (altviool), Godfried Hoogeveen en Fred Pot (cello).

Meer weten over deze componisten en de stukken die gespeeld worden? Kom dan op 30 januari om 20.00 uur naar de Bibliotheek Landsmeer (www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop) voor een lezing van Kees Arntzen. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij Bruna Landsmeer en vanaf een half uur voor aanvang van het concert in de Anton Heyboerzaal (het Wapen van Landsmeer). Reserveren kan via:zondagconcerten.landsmeer@gmail.com. Het concert begint om 14.00 uur.