Expert Breezand blij met de publieksprijs.
Expert Breezand blij met de publieksprijs. (Foto: Rosemarie van Bentum)

Publieksprijs met blijdschap en trots ontvangen door Expert Breezand

Tijdens de uitreiking van de prijzen bij de verkiezing van de ondernemer van het jaar 2019 won Expert Breezand de publieksprijs. Eigenaar Antoine Huibers was daar enorm blij mee. "Het is een mooi compliment. Ik zie het echt als een compliment van onze klanten, zij namen de moeite om voor ons hun stem uit te brengen. Dat betekent voor ons dat we iets goed doen en mensen ons waarderen."

'Mensen praten erover met je, het maakt je weer extra enthousiast over je eigen bedrijf'

Dat Expert Breezand genomineerd werd, deed Antoine wel wat. Het was een spannende periode, waar niet alleen hij en zijn collega's druk mee waren, maar ook de klanten. "Het leefde heel erg. Mensen praten erover met je, het maakt je weer extra enthousiast over je eigen bedrijf. Ook was het erg leuk wat er allemaal bij kwam kijken. Dat er een filmpje gemaakt werd in onze zaak bijvoorbeeld. Als collega's waren we trots op wat we voor elkaar gebokst hebben de afgelopen jaren."

Meer kennis

Want bijna 13 jaar geleden, toen Antoine bij Expert Breezand begon, was alles nieuw voor hem. Hij kwam zelf niet uit de branche en moest veel leren. Terugkijkend ziet hij hoe hij zelf, net als zijn collega's en het bedrijf, gegroeid is naar meer kennis, meer klanten, meer omzet, meer productgroepen. "Ik moest er echt ingroeien, daar heb je wel een tijdje voor nodig. Onze branche is snel en dynamisch, er gebeurt heel veel op het gebied van innovaties. Dat betekent dat je voortdurend bij moet blijven en op de hoogte wilt zijn van nieuwe ontwikkelingen."

Uitdaging

Dat maakt het leuk, vindt Antoine, want hierdoor krijgt hij niet alleen regelmatig trainingen bij Expert, maar gaat hij ook naar specifieke producttrainingen van leveranciers of bezoekt dealershows om de nieuwste producten te ontdekken en uit te proberen. "De uitdaging is om goed in te schatten of iets nieuws bij ons in het assortiment past, of wij denken dat er markt voor is. Soms weet je zeker dat het aan zal slaan, maar soms lukt dit niet. Hoewel je steeds beter wordt met inschatten, door onze kennis van onze klanten, wordt het gebied dat wij bedienen wel steeds groter. Dus het blijft iedere keer weer een uitdaging."

Langetermijnrelatie

De pré die de werknemers bij Expert Breezand hebben is het feit dat het niet gaat om snel iets te verkopen. Zij gaan liever een langetermijnrelatie aan met de klant. "Wij willen onze klanten goed adviseren en er zijn als er iets aan de hand is. Via internet kan je tegenwoordig veel kopen, maar onze klanten vertrouwen ons omdat wij ze een goed en eerlijk advies geven. Ze weten dat het bij ons goed komt, wij zorgen dat de klant weet dat en hoe het werkt. Dan komen ze bij je terug."

Tijdens de stemperiode van de publieksprijs was het tot het eind toe spannend. Het bleek een nek-aan-nek-race met Ma-d'r-liefjes. Als je eenmaal genomineerd bent, ga je er ook echt voor, vindt Antoine. Met een grote glimlach geeft hij toe dat hij zeker aan klanten vroeg of ze al gestemd hadden. En dat hij ze dan meteen uitlegde hoe ze dat konden doen. "Toen we uiteindelijk op het podium stonden, nadat we hoorden dat wij gewonnen hadden, dacht ik "Yes! Wij gaan met een mooie prijs naar huis!"