Rsg Wiringherlant is een kleinschalige, openbare school.
Rsg Wiringherlant is een kleinschalige, openbare school. (Foto: www.kennethstamp.com)

Een veilige ontmoetingsplaats

WIERINGERWERF - Rsg Wiringherlant is een kleinschalige, openbare school. Een veilige ontmoetingsplaats voor leerlingen en medewerkers. Van vmbo tot atheneum, rsg Wiringherlant heeft een breed onderwijsaanbod.

De school houdt rekening met verschillen tussen leerlingen en kijkt hoe een kind zich ontwikkelt en wat hij/zij daarbij nodig heeft. Leren met hoofd, handen en hart staat hierbij centraal. "Wij motiveren onze leerlingen om het beste uit zichzelf te halen via een onderwijsaanbod op maat. Persoonlijke aandacht en ondersteuning gaan daarbij hand in hand."

Naast het reguliere programma biedt het Wiringherlant veel extra's, zoals tweetalig onderwijs, sportklas, schaakles, buitenlesactiviteiten en activiteitenweken. "Daarnaast zijn we een Global Citizen School. We gaan op verschillende reizen en er zijn uitwisselingen en excursies. Zo komen leerlingen in contact met andere culturen, ontdekken onderlinge verschillen en overeenkomsten en hoe ze hier mee om kunnen gaan."

Sinds vorig schooljaar werkt de school vanaf leerjaar 1 met Chromebooks in de klas. "Met ons nieuwe duurzaamheidslab in aanbouw maken de leerlingen kennis met de laatste technologische ontwikkelingen. Dit ondernemend en onderzoekend leren ervaren de leerlingen als zeer uitdagend."

Wie kent de jongerenrechtbank? Speciaal opgeleide leerlingen doen uitspraak over conflicten die zich op school hebben voorgedaan.

Alle reden dus om een kijkje te komen nemen op de open avond. Iedereen is van harte welkom op dinsdag 28 januari van 18.30 tot 21.00 uur.