Het bestuur van de OVAP: van links naar rechts: Karin Schra, Monique Broers, Marjan Hartog, Erik Knapen, Linda van den Berg, Cor Zwaag, Diana van Graven, Leon Zwirs. Op de foto ontbreekt Paul Lenders.
Het bestuur van de OVAP: van links naar rechts: Karin Schra, Monique Broers, Marjan Hartog, Erik Knapen, Linda van den Berg, Cor Zwaag, Diana van Graven, Leon Zwirs. Op de foto ontbreekt Paul Lenders. (Foto: Rosemarie van Bentum)

Ondernemersvereniging Anna Paulowna groeit door

ANNA PAULOWNA - Met de voorzitter van de ondernemersvereniging, Monique Broers kijken we terug op 2019. "Het was weer een mooi verenigingsjaar voor de OVAP. De netwerkavonden waren ook dit jaar goed bezocht door de leden. Traditiegetrouw begon dat met de ondernemersavond tijdens de Lentetuin in Breezand. Hiervoor hadden we Dirk Scheringa uitgenodigd om te vertellen over zijn visie op ondernemen. Iedereen kent de verhalen uit de krant. Maar het was goed om zijn kant van het verhaal nu ook eens te horen. We hoorden terug dat men het dapper vond dat hij dit verhaal vertelt en dat men er tips uit meeneemt".

De jaarvergadering werd 22 mei gehouden bij Boudewijn Hosmus Keukenambacht, de ondernemer van 2018. Ellen en Boudewijn gaven de leden een 'kijkje in hun keuken' in hun nieuwe loods en zij gaven inzicht in hun duurzame werkwijze. Het bestuur nam tijdens deze bijeenkomst afscheid van Sanne Koopman, alias Regelsammy, als bestuurslid en bedankte haar voor haar inzet. Marjan Hartog-Feddema van MarjanSchrijft.nl werd verwelkomd binnen het bestuur en zal nu namens hen de website en social media bijhouden en de uitnodigingen versturen.

"11 september brachten we met de vereniging een bezoek aan Firma P. Muntjewerf, waar net voor het donker werd een ronde werd gedaan langs de compostplaat en vervolgens door de nieuwe loods. Hier demonstreerde Frank de door hemzelf ontwikkelde mobiele frees. Heel indrukwekkend. Het is zo bijzonder dat iedereen de auto's van Muntjewerf herkent, maar dat niemand eigenlijk weet hoe het bedrijf zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft."

Ook dit jaar was Karin Schra namens de OVAP de organisator van de intocht van Sinterklaas in Anna Paulowna en Breezand. Vele kinderen en ouders stroomden in de ochtend toe naar de haven en vervolgens naar het Molensluisplein om het gesprek tussen de burgemeester en Sint Nicolaas te volgen en te horen wie de winnaar van de kleurplaatwedstrijd werd. In de middag reed de Sint met zijn Pieten door naar Breezand.

Op de vierde netwerkavond in november werden de leden door de familie Rood verwelkomd in hun pand op Kruiswijk. "Ook hier keken wij onze ogen uit naar wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en installatietechniek. Daarnaast was het een vol programma met presentaties van de brandweer en de politie over veiligheid voor onze bedrijven."

Ondernemer van het jaar

Donderdagavond 9 januari werd de nieuwjaarsreceptie gehouden in 'De Brug, eten, drinken slapen' in Van Ewijcksluis. Na het welkomstwoord gunden de ondernemers van vorig jaar, Ellen en Boudewijn Hosmus van Hosmus Keukenambacht, het publiek een blik op hun afgelopen jaar door middel van een filmpje. Vervolgens besteeg burgemeester Rian van Dam het podium. Zij sprak haar dankbaarheid uit voor het welkome gevoel in Hollands Kroon. Mevrouw van Dam, die al eerder aangaf niet de alleen 'lintjes-doorknippende' burgemeester te willen zijn, maar voor echt contact met de burgers gaat, gaf aan dat er beperkingen zijn, maar dat zij de ondernemers de ruimte wil geven en dat de bereidheid er vanuit de gemeente zeker is om mee te denken. Vervolgens werd de startersprijs, de ondernemer van het jaar een de publieksprijs bekend gemaakt. "Altijd weer spannend, want ook wij als bestuur weten niet wie de laatste twee prijzen gaan winnen. Daar wordt een jury voor samengesteld en het publiek stemt online via deze Zondagskrant".

Vooruitblik

"Nieuwe leden en nieuwe ondernemers die de stap zetten om voor zichzelf te beginnen, zijn altijd welkom. Binnen onze vereniging is een informele sfeer en staan mensen open voor elkaar om elkaar te ondersteunen. De OVAP is ook vertegenwoordigd binnen de Ondernemers Federatie Hollands Kroon. Wij ervaren dit als een stevig orgaan en een goede manier van samenwerken met elkaar en met de gemeente," aldus voorzitter Monique Broers. "Nog even en dan zien we elkaar weer bij de Lentetuin. Elke twee jaar organiseren we een inspiratie dag en gaan we met elkaar op pad. Op 13 mei belooft dat ook weer een mooie dag te worden met elkaar".

www.ovap.org