V.l.n.r. De drie finalisten Linda van den Berg, Frank en Leonna Muntjewerf, Antoine Huiberts.
V.l.n.r. De drie finalisten Linda van den Berg, Frank en Leonna Muntjewerf, Antoine Huiberts. (Foto: Rosemarie van Bentum)

Ondernemer van het jaar: de drie finalisten

ANNA PAULOWNA/BREEZAND - Ieder jaar leveren de OVAP-bestuursleden onafhankelijk van elkaar een lijstje met tien genomineerde bedrijven aan in de bestuursvergadering. Hiervan wordt één lijst gemaakt, waaruit na het stemmen van de leden een top drie ontstaat. Het publiek mag online bij Rodi Media een stem uitbrengen voor de Publieksprijs en een onafhankelijke jury kiest na bedrijfsbezoeken de uiteindelijke Ondernemer van het jaar. De jury bestond dit jaar uit de ondernemers van 2018, Boudewijn en Ellen Hosmus Keukenambacht, wethouder Theo Meskers en voormalig OVAP-voorzitter Arnold Sikking. We blikken met de drie genomineerden, Linda van den Berg van Ma-d'r-liefjes, Antoine Huiberts van Expert Breezand, en Frank Muntjewerf van Firma P. Muntjewerf terug op deze verkiezing.

Alle drie zijn ze overweldigd door het aantal reacties en cadeautjes dat zij mochten ontvangen. "De telefoon stond roodgloeiend van de belletjes en appjes. Vandaag nog weer een slagroomtaart en we hebben kaarten van alle buren ontvangen," zegt Ondernemer van het jaar Frank Muntjewerf. In deze special is een uitgebreid artikel over zijn bedrijf te lezen.

'Een grote eer om bij top drie te horen'

Ma-D'R-LIEFJES

"Het was een grote eer om bij de top drie te horen," zegt Linda, "Bij het publiek was het zo bijzonder hoeveel mensen van de verkiezing wisten en in de winkel vroegen hoe ze op ons konden stemmen. Het werd ook echt spannend voor de publieksprijs, aangezien we nu ook konden meekijken hoeveel er op ons gestemd was. Dat moedigde ons aan om via Facebook en via het spaarsysteem Piggy hier ruchtbaarheid aan gegeven. Dat er meer dan 1500 stemmen zijn gegeven zien we als waardering voor ons werk."

Bij de nominatie van Ma-d'r-liefjes speelde mee dat Linda veel voor winkelcentrum Molensluis doet en dat zij sinds januari 2019 ook Thee-d'r-bij heeft in de bloemenwinkel. Dit trekt naast de mensen die voor bloemwerk en workshops komen, weer een heel nieuw publiek dat komt voor cadeaupakketten met zakjes losse thee, chocolade en andere lekkernijen. We gaan met de seizoenen mee, maken de zakjes zelf en kunnen werken met persoonlijke etiketten voor elke gelegenheid. Linda: "Als ondernemer doe ik veel op gevoel. Voelt het goed, doe ik het en anders niet. Zo gaat het ook met het personeel in ons familiebedrijf. Een advertentie voor personeel hebben we nog nooit hoeven zetten. Het gaat bijna vanzelf en er is altijd een goede sfeer. Ik ben graag creatief bezig en haal graag nieuwe materialen de winkel in om in de workshops of het bloemwerk te verwerken. We kijken uit naar de lancering van onze nieuwe website binnenkort waar ook online cadeaupakketten besteld kunnen worden." Facebook: Ma-d'r-liefjes, tel.: 0223-532487. Molenvaart 37, Anna Paulowna.

Expert Breezand

Winnaar van de publieksprijs, Antoine Huiberts geeft toe dat de verkiezing toch meer met hem heeft gedaan dan hij vooraf inschatte en hem fanatieker maakte. "Het is een bijzonder compliment om bij de eerste tien te horen. We hadden er zeker niet op gerekend dat we vervolgens bij de eerste drie eindigden. Dit nieuws hebben we vol trots wereldkundig gemaakt via onze sociale media. Het was hét gesprek van de dag in de winkel. Het verschil tussen onze winkel en de prijsvechters is dat wij een lange termijn relatie aangaan met onze klanten. We willen klanten ontzorgen van de juiste keuze van een product tot bezorging, installatie en garantie. Het lokale gevoel maakt dat sommige service met een glimlach gaat en wordt voldaan in 3 zakken apenkoppen snoepjes. De kassières van de Deen weten dan al dat het een klant van ons is." vertelt hij, "En dan nu krijg ik regelmatig de reactie: 'Gefeliciteerd met de Publieksprijs! Nu alleen nog verhuizen hè!'. Expert Breezand wil graag verhuizen naar het voormalige garagepand van Temme aan de Molenvaart. "Regels over detailhandel staan hiervoor in de weg, terwijl er in feite niets verandert. We zijn hier ook een solitaire winkel in de detailhandel. We hopen dat er snel duidelijkheid komt voor een passende oplossing, want een verhuizing is een hele onderneming" www.expert.nl/breezand, tel.:0223-521700. Koningsweg 1, Breezand.