De winnaars van de Westfriese Sportverkiezingen in het Park in Hoorn.
De winnaars van de Westfriese Sportverkiezingen in het Park in Hoorn. (Foto: Marcel Rob)

Visser en Heiner prolongeren Westfriese sporttitels

WEST-FRIESLAND – Nadine Visser en Nicholas Heiner prolongeren hun titel sportvrouw en sportman van West-Friesland. Tijdens de Westfriese Sportverkiezingen, in schouwburg Het Park in Hoorn mochten hun vertegenwoordigers de prijs in ontvangst nemen uit handen van eregast Arnold Vanderlyde, eind jaren 80 drievoudig Europees kampioen boksen en drie keer winnaar van Olympisch brons.

De winnaars verblijven op dit moment voor trainingsstages in het buitenland en konden niet aanwezig zijn op het Sportgala. Dat gold ook voor Bas Takken, winnaar van de titel aangepast sporter, voor winnend sporttalent Janno Botman en voor de winnaar van de coaches Sander van Dijk van Hovocubo zaalvoetbal, die de titel voor de derde keer won. Beste sportploeg van West-Friesland over 2019, Hovocubo zaalvoetbal, was wel aanwezig. Zowel Bas Takken als Nadine Visser wonnen bij eerdere edities van de sportverkiezingen ook de prijs voor talent van het jaar. De diverse sportprijzen werden ook uitgereikt door directievoorzitter Ronald Bleeker van hoofdsponsor Rabobank West-Friesland, oud voorzitter van de Westfriese Sportverkiezingen Piet Mol, wethouder Dirk te Grotenhuis van de gemeente Drechterland en trainer/coach Ron van der Gragt.

Verrassend was de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding aan programmaleider Gerard Berkhout. Namens de koning benoemde burgemeester Frank Streng hem tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Tijdens de presentatie van de genomineerden en de uitreiking van de titels passeerden op de beeldschermen een gigantische reeks prestaties van de vele Westfriese sporters. Opnieuw was er een enorme oogst aan prijzen en medailles, in binnen- en buitenland, op EK 's, WK 's en vele andere grote evenementen. Een jaar lang heeft de jury voor dit sportgala de gangen van de vele West-Friese sporters in binnen- en buitenland wekelijks, zo niet dagelijks op de voet gevolgd.

Het sportgala werd geopend en afgesloten met een flitsend optreden van de dansgroep van Shae Grauwde. De presentatie werd gedaan door Chris Wobben en programmaleider Gerard Berkhout.

De winnaars

Sportvrouw: Nadine Visser; Sportman: Nicholas Heiner; Aangepast sporten: Bas Takken; Sporttalent: Janno Botman; Sportcoach: Sander van Dijk; Sportploeg: Hovocubo zaalvoetbal; Prijs van verdienste: Marja Heerdt van GTS.

Voor de nominaties van de winnaars van de 26e Westfriese Sportverkiezingen had de jury de hierna volgende juryrapporten opgesteld. Op www.rodi.nl staat het uitgebreide juryrapport. Kies voor gemeente Opmeer of Medemblik.

Afbeelding