Robert Wondaal van JCI Heerhugowaard.
Robert Wondaal van JCI Heerhugowaard. (Foto: Theo Annes)

Hazen en bunnies tijdens zesde editie Heerhugowaard Cityrun

HEERHUGOWAARD - De Juniorkamer Heerhugowaard en de vrijwilligers van de zesde editie van de Heerhugowaard Cityrun By Night 2020 zijn aan het hollen om de paaseditie van hét hardloopevenement voor Heerhugowaard tot een groot spektakel te maken. Ook dit jaar weer kunnen beginnende en gevorderde hardlopers van alle leeftijden meedoen aan deze bijzondere 'by night'. Voor kinderen is het 10 april extra feest, zij mogen dwars door een winkelcentrum heen rennen zonder aangelijnd te worden door hun ouders. De inschrijving is van start, treuzel niet en schrijf je in.

Nieuw parcours, paasgadgets en inschrijven via app

De voorzitter van de evenementencommissie van de JCI Heerhugowaard is Robert Wondaal: "Het is fantastisch als we een soort 'Damloop by Night' worden. Het begint er in elk geval wel op te lijken met steeds meer deelnemers en feestende toeschouwers. We gaan heel groots uitpakken en gaan weer een groot bedrag ophalen voor het goede doel. We hebben dit jaar gekozen voor Stichting KanZ. Het zou fantastisch zijn als we hen kunnen helpen bij de aanschaf van belangrijk meubilair voor het logeerhuis dat zij dit jaar willen realiseren voor kinderen met een beperking in gemeente Heerhugowaard.

Kidsrun

De zesde editie van de Heerhugowaard Cityrun heeft meerdere afstanden waarvoor kan worden ingeschreven. Kinderen kunnen meedoen met 600 meter of 1 kilometer. De organisatie spoort ook juffen en meesters van basisscholen aan om zich in te schrijven met hun klas. Volwassenen kunnen gaan voor 5,5 kilometer of kiezen voor de volle tien kilometer: de meest populaire afstand voor de fanatieke hardloper. Ook kunnen bedrijven zich inschrijven voor de Businessrun. Leuk om het eens sportief op te nemen tegen je collega's. De run loopt dwars door het winkelcentrum van Heerhugowaard.

Nieuw parcours

"Er is een nieuw parcours uitgezet met nog meer extraatjes, paasgadgets en feestverlichting", vertelt Wondaal enthousiast. "De horeca en de bewoners werken weer toe naar een groot feest. De route loopt dit jaar ook door het Rosariumpark. Tussen het Stadshart en het Coolplein, - waar de start en finish is - is ook van alles te doen en na afloop kunnen deelnemers en toeschouwers doorfeesten op het 'Blarenbal'- the place to be van de run. Daar kan het nog wel eens erg laat worden!"

Paaseditie

Dit jaar is er gekozen voor een speciale paaseditie. Verkleden hoeft niet, maar is natuurlijk wel ontzettend leuk. Sterker nog, diegene met de beste outfit valt in de prijzen. Wondaal ziet het voor zich. "Hoe leuk is het om met duizenden - hazen en bunnies - de finish te halen!" Voorafgaand aan de Kidsrun wordt ook bij de start een ware paaseierenjacht gehouden.

Inschrijven via app

Wondaal: "De run is dit jaar nog professioneler van opzet. Deelnemers kunnen zich namelijk inschrijven

Lees verder op pagina 7