Square van QuuxMe.
Square van QuuxMe. (Foto: Aangeleverd)

QuuxMe exposeert foto's, squares en poëzie in Kunstkerk

HEERHUGOWAARD - Miriam van 't Hoff-Kooij (1972) exposeert nog tot en met zondag 26 januari in de Kunstkerk onder de naam QuuxMe.

Miriam: "Quux is een verbastering van het West-Friese 'kuuks', wat zoiets als 'vreemd' betekent. De letters Me komen van mijn twee voornamen: Miriam en Emma. 'QuuxMe' staat dus voor wie ik nu ben." Na een herseninfarct veranderde haar leven compleet. Het nam veel vertrouwds weg, maar gaf er een onvermoede creativiteit voor terug. Zij maakt foto's, squares en poëzie'. Over haar foto's zegt Miriam: "De details die mij raken probeer ik op te slaan door foto's te maken. Die foto's kan ik dan op een digitale manier alsnog filteren: door ze te sorteren. En op die manier kan ik de beelden ook delen."

Zondagmiddag 26 januari vanaf 14.00 uur vertelt Miriam in de Kunstkerk uitgebreid over haar werk. Gerda van Kleef zorgt voor de muzikale begeleiding; zij zingt onder meer mantra's en begeleidt zichzelf op gitaar en percussie. De Kunstkerk is te vinden aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Kijk voor de openingstijden op www.kunstkerkheerhugowaard.nl of bel 072-8795585.