Cursus Stamboomonderzoek bij NGV

HOORN - De afdeling Oostelijk West-Friesland van de Nederlandse Genealogische Vereniging verzorgt in februari/maart een cursus Stamboomonderzoek/familiegeschiedenis voor beginners (genealogie). De cursus bestaat uit vier dagdelen en wordt gegeven in het Westfries Archief aan de Blauwe Berg 5c in Hoorn. Cursusdata zijn 7 en 21 februari en 6 en 20 maart, steeds op vrijdag van 14.00 tot ongeveer 16.15 uur.

Na een inleidende bijeenkomst worden op de vervolgmiddagen de Burgerlijke Stand, het Bevolkingsregister, de DTB's (Doop-, Trouw- en Begraafboeken) en een stukje Rechterlijk en Notarieel Archief behandeld. Ook wordt aandacht geschonken aan het onderzoek via internet, zowel websites van archieven als genealogieën van derden. Verder komen de genealogische computerprogramma's GensDataPro, Aldfaer en Pro-Gen aan bod. Tot slot komen de cursisten meer te weten over het schrijven van een familiegeschiedenis.

Aanmelden en informatie bij voorkeur via e-mail: voorzitter-owf@ngv.nl of gerri.renskers@gmail.com. Telefoon: 06-83071726 of 0299-401662.