Afbeelding
(Foto: Regina Maria de Jager)

Verborgen kunstenaar aan het woord

Thom van der Gulik

HOORN - Thom van der Gulik alias STHOM. (verbonden aan Stichting Kunst in de Kas) exposeert tot 16 februari met zijn nieuwe werk 'Vogelspotspot' in de Hoornse Boterhal. Met dit werk wil hij van betekenis zijn voor de samenleving en de vogels in 't bijzonder.

"Wij zijn niet de enige bewoners van de stad. Met mijn nieuwe werk breng ik onze medebewoners, de vogels, dichterbij. Ik kwam erachter dat we veel van onze medebewoners niet eens kennen én dat ze het moeilijk hebben."

"Ik word geprikkeld door wat ik stom vind. Negatieve prikkels zuig ik op als een spons en moet ze kwijt. In plaats van chagrijnig te worden, kies ik zo'n prikkel uit en ga er een proces mee aan. Zo ontstaat er een kunstwerk en knijp ik mijn negativiteitsspons op positieve wijze uit."

"Omdat ik wat voor de vogels wilde doen, heb ik eenentwintig stadsvogels geportretteerd. Vanaf de 'Vogelspotspot' kun je deze vogels door middel van een verrekijker beter leren kennen. Wellicht raak je geïnspireerd om ook iets voor de vogels te doen, of te laten."

Informatie: www.kunstindekas.nl