Vakkanjers in actie.
Vakkanjers in actie. (Foto: Aangeleverd)

Beroepenwedstrijd VMBO Bouw

HEERHUGOWAARD - Opleidingsbedrijf ESPEQ organiseert donderdag 27 en vrijdag 28 februari de jaarlijkse beroepenwedstrijden voor vierdejaars vmbo-leerlingen van de diverse scholen uit de Kop van Noord-Holland.

Vakkanjers in actie

"De meeste van deze leerlingen volgen nu op het vmbo een (bouw)techniekopleiding en gaan daar later dit schooljaar examen in doen", vertelt Wilfred Blom van ESPEQ. "Het zijn de vakkanjers van de toekomst! In de werkplaatsen strijden jongens en meiden in de diverse vakgebieden tegen elkaar voor mooie prijzen. Het meedoen aan deze wedstrijden is al een hele eer en dan nog winnen, is helemaal een mooie uitdaging voor deze leerlingen." Er wordt gestreden om de titels beste timmerman/vrouw, beste houtbewerker en beste schilder. Verdeeld over twee werkplaatsen buigen de deelnemers zich over een mooie, uitdagende opdracht die aansluit bij wat ze in de praktijk tegen kunnen komen bij de bouw van een woning.

De prijsuitreiking is vrijdag 28 februari rond 16.00 uur, tegelijk met de start van de open dag bij ESPEQ, de 'Doe de techniek-dag'. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken. Kijk voor meer info op www.espeq.nl.