Uitreiking van het certificaat.
Uitreiking van het certificaat. (Foto: Aangeleverd)

Onderscheiding voor Van Streek

HEERHUGOWAARD - Voor 32 foodspecialiteitenwinkels was maandag 17 februari een hoogtepunt. Tijdens de 'Uitblinkerslunch' op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd werden de certificaten uitgereikt door Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

In samenwerking met de firma FOODBASE uit Wageningen is een totaal nieuw en transparante certificering opgezet waarbij ondernemers in foodspecialiteiten worden getoetst op vier gebieden namelijk winkeluitstraling, hygiëne & voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. Ervaren en getrainde inspecteurs en professionele mysteryshoppers dragen zorg voor een totaal onafhankelijke certificering.

Nederland telt honderden foodspecialiteitenwinkels die zich richten op de consument die bewust inkoopt. "De vernieuwde opzet van de Certificering Foodspecialiteitenwinkels biedt met de uitgebreide rapportages handvatten om het toekomstbeeld te waarborgen. Door het behaalde certificaat kunnen wij uitstralen dat wij bekroond zijn tot Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel!", aldus de heer Deen van Van Streek kaas & delicatessen. "Wij voldoen aan de alle eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel. Met het certificaat bewijzen wij alle vakmanschap in huis te hebben en samen met de medewerkers continu inspanning levert om consumenten op de juiste manier te inspireren en adviseren."

Uit de rapportages van de jury kwam naar voren dat Van Streek zich onderscheidt met een uitstekend en breed assortiment van excellente kwaliteit, zoals de kazen en verse noten, bier en goede wijnen. Zeer deskundige en vriendelijke bediening en medewerkers die graag met je meedenken. Mooie lokale eerlijke producten. Deen: "Dit resultaat is natuurlijk iets om te vieren deze week, dus hebben we een mooie aanbieding in deze krant staan."