Anne Lenis (m) won goud op de 200 meter.
Anne Lenis (m) won goud op de 200 meter. (Foto: Aangeleverd)

Medailleregen voor Hera op NK Indoor

APELDOORN - Kik van Swol (M45) kwam zaterdag 22 februari als eerste in actie op het Nederlands kampioenschap indooratletiek voor Masters bij het onderdeel kogelstoten. Hij kwam tot een afstand van 12,17 meter, dat leverde hem een tweede plaats en zilveren medaille op.

Later die dag kwam Henk van Dijk (M50) voor het eerst in twee jaar weer in actie op het NK. Op de 400 meter liep hij in een tijd van 58,92 seconden ook naar de tweede plaats en ook hij mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Zondag 23 februari kwam Anne Lenis (M70) aan de start voor de 200 meter sprint; in een serie met de M65 atleten wist hij deze ruimschoots te verslaan. Met een tijd van 30,57 seconden liep hij naar de eerste plaats en een gouden medaille. De prestaties van Anne en Kik leverde bovendien twee nieuwe clubrecords op en die van Henk een verbetering van het clubrecord M50 400 meter indoor. Al met al een succesvol weekend voor de Masters van AV Hera.

Goud voor Schilder

APELDOORN – Jessica Schilder van atletiekvereniging Hera heeft zaterdag 22 februari tijdens de Nederlands kampioenschappen indooratletiek voor senioren goud behaald bij het onderdeel kogelstoten (4 kg). Zij kwam bij haar vijfde poging tot een beste afstand van 17,61 meter en bleef hiermee Melisse Boekelman (17,39 meter) ruim voor. Dit betekende tevens een verbetering van Jessica's persoonlijk record dat outdoor op 17,50 meter stond. Naast Jessica nam namens Hera ook Sandy Lundgren deel aan dit NK. Zij kwam uit op de 60 meter sprint, die zij liep in een tijd van 8,23 seconden, en de 200 meter waarbij zij de finishlijn passeerde na 26,88 seconden. Ronald Dekker nam deel aan de 400 meter en finishte in een tijd van 50,98 seconden.