Lotte Hollenberg.
Lotte Hollenberg. (Foto: aangeleverd)

Kiezen voor een carrière als verpleegkundige

REGIO - Een studie kiezen kan ontzettend lastig zijn. Maar niet voor de 21-jarige Lotte Hollenberg uit Castricum. Zij wist al heel jong voor welke carrière ze gaat: verpleegkundige. Lotte: 'Ik vind het een mooi en dankbaar vak, je kunt echt iets betekenen voor iemand." Nederland kent een tekort aan mensen zoals Lotte. De kans op een baan na een studie Verpleegkundige is dan ook groot. Wil je meer over deze mbo-opleiding weten? Kom naar de Open Dag van het Horizon College op vrijdag 28 februari.

Open Dag Horizon College op vrijdag 28 februari

De studie Verpleegkundige wordt aangeboden op de locaties Alkmaar en Hoorn van het Horizon College. Lotte is vierdejaars student: "In het begin vond ik het moeilijk om in iemands comfortzone te komen. Mijn werk is soms heel intiem. Maar nu gaat dat heel goed en kijk ik nergens meer van op. Dat zou ik dan ook tegen mensen willen zeggen die om die reden twijfelen om de opleiding te gaan doen: je groeit daar echt overheen!"

Baan aangeboden

Haar stage loopt ze in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn waar ze een baan aangeboden heeft gekregen na haar studie. Ziekenhuiszorg is de richting die Lotte bewust gekozen heeft: "Uiteindelijk wil ik kinderverpleegkundige worden en wil ik door naar het hbo. Een combinatie van werken en leren is voor mij ideaal, dus we onderzoeken nu de mogelijkheden om hbo te doen naast mijn werk in het ziekenhuis."

Aanspreekpunt voor artsen

Als verpleegkundige kun je veel betekenen voor patiënten en hun families. Soms maak je moeilijke momenten mee. Lotte vertelt: "Ik heb dagelijks veel contact met patiënten. Daarom ben je als verpleegkundige ook een belangrijk aanspreekpunt voor artsen. Ze hebben jouw input echt nodig. Alles wat de eerste keer gebeurt, zoals bijvoorbeeld een overlijden, is echt wel moeilijk. Gelukkig kan ik het daarna altijd weer goed van me afzetten. Je leert hoe je hier goed mee om kunt gaan."

Lotte finalist in landelijke finale Skills Heroes

Lotte heeft zich gekwalificeerd voor de landelijke finale van Skills Heroes. Dit zijn de vakwedstrijden voor mbo-studenten. Lotte over Skills: 'Ik vind het erg leuk en ook super spannend om hier aan mee te doen. Doordat ik nu zo ver ben krijg ik ook extra verdiepingslessen die natuurlijk enorm waardevol zijn." Als Lotte in maart wint mag ze zichzelf een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Open Dag

Het Horizon College biedt naast de opleiding Verpleegkundige ook andere opleidingen aan in de verpleging en gezondheidszorg zoals Doktersassistent, Apothekersassistent en Helpende Zorg & Welzijn. Maar er is veel meer: bakker, schilder, timmerman en nog zo'n 120 andere opleidingen.

Vier locaties

De mbo-school heeft vier locaties in Noord-Holland; Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Ben je op zoek naar een opleiding en school die bij je past? De Open Dag op vrijdag 28 februari van 16.00 tot 21.00 uur biedt de kans om een match te vinden.

Kijk voor meer informatie op www.horizoncollege.nl.

Afbeelding
Afbeelding