Afbeelding

Omgevingsvisie: visie voor de toekomst van de gemeente met inbreng van inwoners

SCHAGEN - De gemeente Schagen bereidt een Omgevingsvisie voor. De visie gaat over de hele gemeente. En het is een visie op hoofdlijnen. Hierin staat de toekomstvisie voor de leefomgeving van de gemeente. Tijdens de Week van de Omgevingsvisie staan gemeenteraadsleden en medewerkers van de gemeente op 10 drukbezochte plekken in de gemeente, om dit beeld op te halen.

Het gaat om ontwikkelingen en oplossingen die in meerdere dorpen of wijken spelen, of een groot deel van het buitengebied betreffen. Hoe de visie eruit ziet, bepaalt de gemeente samen met haar inwoners en ondernemers.

Week van de Omgevingsvisie

De gemeente nodigt iedereen uit op één van de 10 plekken langs te komen. Wie dit niet lukt, kan de vragen vanaf 13 januari online beantwoorden via www.omgevingsvisieschagen.nl. Hier staat waar en wanneer deze waardenmarkten zijn.

Meer inbreng

Er volgen meer momenten waarop mensen inbreng kunnen leveren. In maart organiseert de gemeente werksessies over de waarden van onze gemeente en nieuwe ontwikkelingen, zoals woningbouw en duurzame energie. De totale visie is naar verwachting in de 1e helft van 2021 klaar, en wordt dan vastgesteld door de gemeenteraad.

Burgemeester Marjan van Kampen: "Met deze toekomstvisie laten we zien waar we kansen zien voor ontwikkelingen, of waar noodzaak voor verandering is. Het behandelt vragen als: Hoe ziet onze gemeente er in 2030 uit? Wat maakt ons gebied bijzonder en wat willen we behouden? Wat kan er beter? En, hoe gaan we om met nieuwe ontwikkelingen zoals woningbouw, ruimte voor bedrijven of het opwekken van duurzame energie? Dit zijn vragen die wij niet alleen kunnen beantwoorden. Daarom gaan wij deze vragen samen met onze inwoners en ondernemers beantwoorden."