Masterclass Koordirigenten

SCHAGERBRUG - Muziekpraktijk Karel Kok organiseert zaterdag 18 januari een praktijkgerichte Masterclass voor koordirigenten met als onderwerpen "Stemvorming, Solfège en Koorvorming".

Er wordt gewerkt aan het stemgebruik van de dirigent en wat er voor nodig is om zonder stemproblemen het koor vocaal te kunnen leiden.

Locatie: Grote Sloot 341, 1751 LC in Schagerbrug. Aanvang 10.00 uur, einde 15.30 uur.

Meer info": Muziekpraktijk Karel Kok, Centrum voor inspiratie en ontwikkeling, telefoon 06-51661564, e-mail karelkok@xs4all.nl.

Voor een dirigent is het uitermate belangrijk dat het muzikaal gehoor goed ontwikkeld is, daar wordt door middel van gevarieerde oefeningen aan gewerkt. Koorvorming is bedoeld om de koorklank van het eigen koor te verbeteren.

Solfège is een veelomvattend begrip. De dirigent zorgt ervoor dat alle stemmen in het koor met elkaar harmoniëren waardoor een goede koorklank gerealiseerd kan worden. Dit vraagt veel oefening en vaardigheden van de dirigent. Voor belangstellenden die zelf niet dirigeren bestaat de mogelijkheid om als hospitant de Masterclass bij te wonen of in het middaggedeelte mee te zingen in het koor bij het onderdeel Koorvorming.