Afbeelding
(Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Speel-o-theek de Zusjes Hoorn van start

Vervolg van voorpagina

Door iets bij de speel-o-theek te lenen, kunnen kinderen het speelgoed thuis uitproberen. Beter voor je portemonnee! Het leuke is dat kinderen hier vaak heel ander speelgoed tegenkomen dan in de speelgoedwinkel. Veel van onze spellen bijvoorbeeld zijn daar niet verkrijgbaar. Dit alles sluit heel goed aan bij het duurzame karakter van de bibliotheek waar je ook materialen kunt lenen en terugbrengen."

'Met meer vrijwilligers kunnen we onze openingstijden verruimen'

Vrijwilligers

"Op dit moment runnen we de speel-o-theek met tien vrijwilligers en zijn we drie dagen per week twee uurtjes open. Met meer vrijwilligers zouden we onze openingstijden kunnen verruimen. Dat zou mooi zijn. Wie interesse heeft, kan altijd even bellen of langskomen." De speel-o-theek zoekt vrijwilligers die willen helpen met het draaiende houden van de speel-o-theek, in- en uitleen, speelgoed verwerken in het computersysteem en ouders/ kinderen adviseren welk speelgoed geschikt/leuk is voor hun kind(eren).

Nationaal Fonds Kinderhulp

In de week van 20 tot en met 25 april organiseren we een collecte voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp helpt kinderen en jongeren tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien. Door de organisatie van deze collecte ontvangt de speel-o-theek een kleine bijdrage van de opbrengst. Wie me wil helpen met collecteren voor Nationaal Fonds Kinderhulp, kan contact met ons opnemen."

Lid worden van de speel-o-theek? Inschrijven kan online via de website

Lidmaatschap en openingstijden

Interesse in een lidmaatschap van de Zusjes? Inschrijven kan online via de website. Een basislidmaatschap kost 3,75 euro per maand en de inschrijfkosten zijn 7,50 euro. Hiervoor kunnen leden per keer maximaal drie stuks speelgoed voor een periode van drie weken lenen. Verlengen is mogelijk; dat kan via het eigen online account bij speel-o-theek de Zusjes.

Openingstijden: woensdag van 13.00 tot 15.00 uur, vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur. Ook leuk: op de woensdag begint aansluitend, om 15.00 uur, het wekelijkse voorleeskwartiertje in de bieb. Goed om te weten: kinderen tot achttien jaar zijn boetevrij en gratis lid van de bieb.

Het adres is Betje Wolfplein 216 in Hoorn. Meer informatie en inschrijven: www.speelotheekdezusjes.nl.