Edith Molenaar is al dertig jaar hét gezicht van De Heeren/Millers.
Edith Molenaar is al dertig jaar hét gezicht van De Heeren/Millers. (Foto: Theo Annes)

'Elke dag nog evenveel plezier'

HEERHUGOWAARD - Haar vader had ooit het plan om een biljartcentrum te openen in Heerhugowaard. Of ze ook wilde komen helpen. Dertig jaar later is Edith Molenaar nog altijd het gezicht van biljartcentrum Millers én grand café De Heeren aan de Middenweg 247. "De afgelopen drie decennia hebben we hier heel wat feesten en partijen gevierd, maar we gaan elke dag nog met veel plezier aan de slag", vertelt ze. Zaterdag 11 april is er ter ere van dertig jaar Millers en De Heeren een groot feest met muziek en lekkere hapjes. Gezelligheid troef, zoals men van Edith gewend is.

Grand café De Heeren en Millers vieren dertigjarig bestaan

Het was best een sprong in het diepe, toen Edith en haar ouders in 1990 het biljartcentrum openden. "We hadden nog nooit zoiets gedaan en ik was nog hartstikke jong." Het was van 's middags tot 's avonds laat hard werken, maar met resultaat. Want zeker in de jaren negentig zat het er elke week stampvol jongeren, die het biljartcentrum omarmden als hun ontmoetingscentrum. In april 2003 deden vader en moeder Molenaar een stapje terug en nam Edith het roer over. Later werd het oude pand van De Heer van Jericho gehuurd om zo een grote verbouwing te kunnen realiseren. Edith: "De naam werd veranderd in De Heeren en na een flinke verbouwing konden we in 2013 fris van start."

Stijlvolle locatie

Waar De Heer van Jericho een roemrucht verleden als uitgaansgelegenheid had, is De Heeren een stijlvolle locatie voor feesten en partijen. Millers is altijd een biljartcentrum gebleven, maar biedt behalve aan biljartverenigingen ook onderdak aan klaverjas- en bridgeclubs en een koor. Het pand ademt historie; de karakteristieke oude bar pronkt nog altijd en de sfeervolle kroonluchters en oude fotolijsten aan de wanden onderstrepen het authentieke gevoel van een statig grand café. Gezellig is het er bovendien, doordeweeks als de verschillende clubs samenkomen, maar ook in het weekend tijdens besloten bijeenkomsten. Edith: "We organiseren ook zelf geregeld leuke avonden. Onze pubquiz is inmiddels een begrip: die avonden zijn steevast uitverkocht. Aan het einde van het jaar hebben we de Top 2000-quiz en dan zitten er zo vijftig teams in de zaal. Soms is het passen en meten, maar het lukt altijd. Vijfmaal per jaar hebben we onze DiscoTrain, ook daar komt veel volk op af. En Tour de Waard is natuurlijk ook altijd één groot feest." Samen met collega-ondernemers organiseert De Heeren grote evenementen als Heerhugowaard Live, Radio NL Zomertour, het Popweekend, Koningsdag & -nacht en de Bokkentocht. "En wie weet wat er nog aan zit te komen", lacht Edith. "We zien het wel. Ooit hebben we hier gefierljept over de Middenweg, dus het kan ons niet gek genoeg. Zo maken we er elke keer een feestje van!"

Grand café De Heeren/Millers, Middenweg 247 in Heerhugowaard. Meer info op www.grandcafedeheeren.nl.