Therapeut Henk Nijenhuis van ZangFu Balancing.
Therapeut Henk Nijenhuis van ZangFu Balancing. (Foto: aangeleverd)

Langdurig verkouden?

HOORN - Een loopneus, veel hoesten of niezen komen doordat het immuunsysteem probeert de indringer tegen te houden. Een verkoudheid is meestal na een week over. Bij langdurige verkoudheidsklachten is er grote kans dat het immuunsysteem reageert op een andere indringer, een andere stof waar iemand niet tegen kan. Dit noemen we een allergeen.

De reactie van het immuunsysteem op ziekmakende allergenen is prima, maar het komt vaak voor dat men allergisch reageert op stoffen die niet ziekmakend zijn, zoals hooikoorts, dieren-allergieën of voedselallergie. Dus eigenlijk geeft het lichaam een reactie die niet hoort in de vorm van een loopneus, niezen, jeuk, eczeem en dergelijke. Er is gelukkig een goede behandeling die het immuunsysteem weer rustig kan maken en kan resetten: de Total Reset Methode. Deze behandelmethode is een combinatie van westerse geneeskunde en de oosterse. Het is voor jong en oud geschikt. Er hoeven geen voedingssupplementen ingenomen te worden.

Therapeut Henk Nijenhuis van ZangFu Balancing werkt al meer dan tien jaar met deze methode. Meer weten? Kijk op www.zangfu.nl en www.totalresetmethode.nl of bel 0229-796515.