Als kindercoach helpt Janneke kinderen bij het vinden van een oplossing voor moeilijkheden waar ze mee worstelen.
Als kindercoach helpt Janneke kinderen bij het vinden van een oplossing voor moeilijkheden waar ze mee worstelen. (Foto: aangeleverd)

Puur! geeft kinderen zetje naar meer geluk

HOOGWOUD - Vol trots opende kindercoach Janneke Beers recentelijk in Hoogwoud de deur van 'Puur! Praktijk voor kinderen'. De coaching is praktisch van aanpak en geldt voor alle kinderen van vier tot twaalf jaar. "Je wilt dat je kind graag naar school gaat, vriendjes heeft en lekker meedoet. Kinderen kunnen echter ook kampen met nare gevoelens die het dagelijkse leven behoorlijk kunnen frustreren. Vaak is de oplossing dichterbij dan je denkt en daar help ik graag bij!", vertelt Janneke.

Vanuit haar achtergrond in het onderwijs, als orthopedagoog en integratief kindercoach, helpt ze kinderen die het op de een of andere manier moeilijk hebben bij het zoeken naar de oplossing. Niet door symptomen te bestrijden maar door de oorzaak weg te nemen. "Twintig jaar werkte ik in verschillende functies in en rond het onderwijs. Kinderen zien stralen bij het behalen van succes gaf mij altijd veel voldoening. Tegelijkertijd zag ik ook dat met een klein zetje extra er nog zoveel meer mogelijk was."

Als kindercoach helpt Janneke kinderen bij het vinden van een oplossing voor moeilijkheden waar ze mee worstelen. "Toch zie je dat kinderen vaak goed weten en voelen wat er aan de hand is en waar de oorzaak ligt. Ik help het kind de weg naar de oplossing te vinden. Het is mooi om te zien hoeveel resultaat er al te zien is na vijf tot acht sessies.'' Janneke gaat verder: "Leerproblemen kunnen nare gevolgen hebben voor je kind terwijl leren geen straf hoort te zijn. Het verschil tussen wel en niet snappen of tussen makkelijk en moeizaam leren, zit 'm vaak in kleine aanpassingen. Met een net iets andere aanpak op gebied van kennis en/of vaardigheden help ik ze op weg naar groei en het kweken van zelfvertrouwen." Elk traject start met een gratis kennismakingsgesprek en intake. Meer informatie: www.puurkinderpraktijk.nl.