Claire Hirman in actie die het eerste punt van 2020 voor Loon Lions op het scorebord zet. (Foto: Jasmijn de Wit)

Loon Lions start met verlies

LANDSMEER - Loon Lions heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar verloren. Binnenland won met 58-49.

Tot aan de rust kon de wedstrijd alle kanten op. Verschillende lead-changes in elk kwart kwamen voorbij, maar in kwart 3 nam Binnenland een beslissende voorsprong. Een aantal dure turnovers op rij aan de kant van Loon Lions zorgde voor deze gelegenheid voor Binnenland.

De punten waren vanaf kwart 1 duur, en dit kwart eindigde in 10-11. En in de rust stonden er minder dan 50 punten samen op het bord.

Uiteindelijk scoorde Binnenland slechts 58 punten, wat een prima resultaat is. Echter het laatste kwart én het slechte derde kwart maakte slechts een totaal van 49 punten voor Loon Lions.

Maud Lion of the Game

De bloemen van Zijlstra Bloemisterij en de goodybag van Hegron cosmetics gingen deze keer naar de Lion of the game, Maud Huijbens. De jongste speelster van Loon Lions scoorde 12 punten.

Volgende week mag Loon Lions het opnemen tegen de Sparks uit Groningen. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur in de ICL in Landsmeer.