Afbeelding
OldStars walking korfball, binnenkort bij KZ. (Foto: aangeleverd)

KZ start als eerste club uit Korfbal League met OldStars walking korfball

KOOG AAN DE ZAAN - Korfbalvereniging KZ start als eerste korfbalvereniging uit de Korfbal League in Nederland met het organiseren van OldStars walking korfball. Dit doet de club samen met het Nationaal Ouderenfonds. De kick-off vindt plaats op zaterdag 14 maart van 18.00 uur tot 20.00 uur aan de Wezelstraat 7. Aanmelden kan via Tim Bakker, Tim@koogzandijk.nl.

KZ start OldStars walking korfball

Met OldStars walking korfball biedt het Ouderenfonds in samenwerking met de KNKV een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd(55 jaar en ouder). De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen, op 1/4 van het veld in de breedte, 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij schieten. De KNKV heeft dit eerder onder de naam 60-plus korfbal in Nederland onder de aandacht gebracht.

Het Ouderenfonds ondersteunt KZ bij het opzetten van Oldstars walking korfball. Het startschot van dit initiatief wordt gegeven op zaterdagavond 14 maart bij de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Kees Kist is als ambassadeur van het Ouderenfonds en international van het Walking Football aanwezig als eregast. Aanmelden voor de kick-off op zaterdagavond 14 maart kan via Tim Bakker, Tim@koogzandijk.nl.

Verbetering vitaliteit

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking korfball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen, moedigen sociale contacten aan en laten vergelijkbare verenigingen met een ander oog naar ouderen kijken. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Algemeen manager Tim Bakker: "KZ ziet in het Walking Korfball een toevoeging op het huidige ouderenaanbod. Met dit aanbod wilt KZ meer ouderen in beweging brengen. Daarnaast wilt KZ een vooruitstrevende vereniging zijn en past dit aanbod goed bij onze ambitie."

Programma

Het programma op 14 maart begint om 18.00 uur met een wedstrijd KZ 2 – Blauw-Wit 2. Om 19.15 uur begint de demonstratie OldStars Walking korfball. Om 20.00 uur begint de wedstrijd KZ 1 – Blauw-Wit 1.