Niels Voorneveld blijft langer bij ZKC'31 als trainer.
Niels Voorneveld blijft langer bij ZKC'31 als trainer. (Foto: Meneer de Fotograaf)

Niels Voorneveld verlengt contract bij ZKC'31

ZAANDAM - Kortgeleden zijn korfbalvereniging ZKC'31 en Niels Voorneveld, trainer van het eerste seniorenteam, overeengekomen de samenwerking met één jaar te verlengen. Het wordt het vierde jaar voor Voorneveld bij de Zaandamse Tweedeklasser.

Voorzitter Erwin Boutsma toont zich uiterst tevreden met de verlenging.

"Het is doorgaans gebruikelijk om na twee of drie jaar afscheid van een trainer te nemen. Het feit dat zowel Niels, de selectie als de club er graag een vierde jaar aan toe willen voegen, zegt veel over onze uitstekende samenwerking. Niels is tactisch en technisch sterk, maar zijn grootste kwaliteit ligt misschien wel in het menselijke aspect. Hij helpt spelers echt vooruit in hun individuele ontwikkeling."

Vooruitblik

Voorneveld ziet nog veel groeipotentieel, wat voor hem de doorslag gaf nog een jaar te blijven. "Volgend jaar komt er een flinke groep talentvolle junioren over. Ik kijk er erg naar uit om hen in te passen in de selectie. Wie weet stroomt er iemand door naar het eerste."

Momenteel staat ZKC'31 1 zowel op het veld als in de zaal in de middenmoot van de Tweede Klasse, met zicht op de subtop. Afgelopen weekend won het team van Voorneveld met een door blessures en ziektes gehavend team van de koploper.