Afbeelding
Zuster Klivia heeft het niet makkelijk met buurman Boordevol...(Foto: aangeleverd)

'Heerlijk om een rotvent te spelen'

WORMER – "Een vervelend persoon spelen is leuker dan een aardig mens. Het karakter van buurman Boordevol sluit echt niet aan op die van mij", lacht Evert Klos. De zanger/toneelspeler uit Oostknollendam kruipt naadloos in de huid van de narrige buurman, die het leven van zuster Klivia en de bewoners van rusthuis Klivia uit de Primulastraat zuur maakt. De spelers van Operette- en Musical Zaanstad laten de roemruchte tv-serie Ja Zuster Nee Zuster herleven. Een 'must' voor de fans van het werk van Annie M.G. Schmidt. Zeker omdat het niveau bijzonder dicht bij het origineel ligt.

Musical Ja Zuster Nee Zuster herleeft dankzij O&M Zaanstad

"Een feest van herkenning", zegt algemeen bestuurslid Simone Hackmann. Ze speelt in het ensemble. Natuurlijk zitten er de bekende liedjes in als De Twips, Heb je een stekkie (van de 'fuck, fuck, fucksiaaa'), Duiffies, In een rijtuigje en De oude Jacob in", vult voorzitter Elsa Damm aan. Ook de overige bestuursleden: Ank van der Helm, Ineke Sierhuis, Marianne Bol en Wim van Alphen zetten letterlijk hun beste beentje voor in de musical.

Nasale stemgeluid

De dinsdagavond is al maandenlang gereserveerd voor het repeteren, want de uitvoeringen op 28 en 29 februari en 1 maart in de Stoomhal, Pakhuisplein 44 in Wormer, moeten staan als een huis. En dat gaat lukken, getuige de kwaliteit die al te horen was tijdens de repetitie die we bezochten. Het nasale stemgeluid van Hetty Blok als zuster Klivia wordt prachtig geïmiteerd door Ank. Peter Boven zet opa en Gerrit neer en lijkt zelfs zonder passende outfit qua mimiek op Leen Jongewaard die deze dubbelrol speelde.

(LEES VERDER OP PAGINA 3)

Afbeelding
Afbeelding