De #Loopgroep Zaanstreek heeft er zin an!
De #Loopgroep Zaanstreek heeft er zin an! (Foto: Arjen Jan Stada)

'Raad waar de Raad gaat' bij ZaanbochtRun 2020

WORMERVEER - Binnen #Loopgroep Zaanstreek is het een soort van vaste prik. In de korte tijd van haar bestaan heeft de groep al een aantal notabelen op bezoek gehad die actief meededen tijdens de training. De wethouders Songül Mutluer (PvdA) en Natasja Groothuismink (Rosa) weten er alles van. 'Op ons lijstje staan Hans Krieger (VVD) en Gerard Slegers (CDA), maar burgemeesters zijn ook van harte welkom. We noemen het bij ons niet voor niets raad waar de raad gaat!'

'Iedere loopgroep moet beschikken over twee trainers'

De ZaanbochtRun 2019 was voor de #Loopgroep Zaanstreek de uitgelezen mogelijkheid om en in eigen vertrouwde omgeving te lopen en ruime bekendheid te geven aan de club. Vandaar dat Peter Smit, Rob Velt en Wibo Koning (tezamen het bestuur vormend) met plezier terugkijken op die dag en nu reikhalzen uitkijken naar de ZaanbochtRun 2020. 'Inmiddels zijn we met zo'n 80 mensen bezig. Die zullen waarschijnlijk niet allemaal deelnemen, maar wij verwachten wel een groot deel aan de start op de Zaanweg.'

'Losse lopers'

Dat hardlopen een van de grootste hobby's is in ons land is een feit. Er zijn nog altijd veel meer atleten niet lid van een club dan wel. #Loopgroep Zaanstreek weet daar alles van. "Wij pikken in feite de losse lopers op. Je komt elkaar tegen, raakt aan de praat en voor je het weet zijn die mensen lid bij ons. Dat is leuk om te ervaren."

Trainingen

Net als bij de atletiekverenigingen zijn de trainingen altijd een soort van hoogtepunt in de week. "Wij lopen op de dinsdag- en donderdagavond (startpunt buurtcentrum De Pelikaan) plus de zaterdagmorgen als vanuit het Agathepark wordt gestart.. Dinsdag is het altijd drukker dan op donderdag. Omdat het bij ons prima betaalbaar is maakt niemand er een probleem van als er een keer niet getraind kan worden."

Tandvlees

Van belang is ook om het trainersgilde op niveau te houden. De #Loopgroep prijst zich gelukkig dat er momenteel vijf assistenten in opleiding zijn. "Ons standpunt is dat iedere groep de beschikking moet hebben over twee trainers. Dat voorkomt dat deelnemers zich forceren, op hun tandvlees moeten lopen."

Brede belangstelling

De leden van de Loopgroep komen uit de wijde omgeving. "De kern uit Krommenie, Assendelft en Wormerveer, maar er staan ook leden uit Zaandam, Koog aan de Zaan, Heemskerk, Heiloo en Akersloot op de lijst. Daarom is de ZaanbochtRun voor onze groep zo leuk. Midden in ons gebied. Dat maakt dat er meteen ook veel meer supporters mee komen. Want niet alleen de Run is belangrijk hebben we gemerkt. Het randgebeuren is ook goed verzorgd. Je verveelt je geen moment. Dat hebben we als een enorm pluspunt ervaren tijdens de eerste editie."

Meer informatie over #Loopgroep Zaanstreek is te vinden op www.loopgroepzaanstreek.nl

Nieuwe starter

De gemeenteraad van Wormerland draagt Judith Michel-de Jong voor als nieuwe burgemeester. Judith Michel-de Jong is op dit moment manager en afdelingshoofd bij de strategische beleidsafdeling van de provincie Flevoland.

Als bekend vormt de ZaanbochtRun de verbinding tussen de gemeente Zaanstad en Wormerland. Vandaar dat in 2019 beide eerste burgers samen het startschot losten. De nieuw te benoemen Wormerlandse burgemeester zal op 17 mei ongetwijfeld acte de présence geven in de Zaanbocht.