Afbeelding
'Geld, geld, geld, wat je allemaal niet kunt doen met geld...' Evert Klos kruipt in de huid van BB. (Foto: Dirk Karten)

'Naar die mooie, fijne 'riviejeera'!

(VERVOLG VOORPAGINA)

WORMER - Terwijl Benno Reimerink precies de toon pakt van de wat knullige ingenieur die steeds zijn speciale pepermuntje wil slijten om het beste in de mens naar boven te halen.

"Hou die plant zo hoog vast!", zegt regisseur John Lust. "Gebruik je handen en ellenbogen om weidse gebaren te maken. Het omhoog gaan heb ik gemist. We doen het even over." Hij zet de choreografie strak neer. "En jij was te vroeg Lorre", zegt hij tegen Ria Henze die subtiele details als de aankondiging van boze buurman tot leven brengt.

De muzikale begeleiding is in goede handen van dirigent Jean-Luc Vriend die ook repetitor is. Voor de echte fans is het fijn te weten, dat er gekozen is voor de klassieke lijn van het verhaal zoals op de tv in de periode 1966 – 1968 te zien was. Dus inclusief gekke Jet (gespeeld door Lesley Geusebroek) en Bobby (Simone Ouwendijk).

Hard werken

"Het is hard werken, maar we gaan voor resultaat", stelt het bestuur. "Het is ook gewoon geweldig leuk om dit stuk uit te voeren. Gelukkig hebben we een aantal 'leenmannen' kunnen vinden die met ons meedoen. Want ons gezelschap bestaat uit veel vrouwen."

Opvallend toppertje is Evert Klos. Hij heeft al eerder Buurman Boordevol gespeeld bij zijn eigen vereniging in Oostknollendam. Het is bijna eng om te zien en horen hoe hij Dick Swidde nadoet als hij het nummer Geld zingt. "Naar de 'riviejeera'. Naar die mooie fijne 'riviejeera'!", galmt hij door school De Eendragt waar de repetities plaatsvinden. Zelfs de gebaren en mimiek zijn gelijk.

Fan

"Ik herinner me nog dat ik dacht, toen ik de serie als jongetjes op tv zag: 'wat een rotvent ben jij!'. Ik werd wel gelijk fan en vond Boordevol juist grappig door zijn narrige optreden. De liedjes kende ik al uit mijn hoofd. Dat kwam, doordat mijn zus de cd met nummers had die we altijd meezongen", zegt Evert die zelfs qua uiterlijk op de vileine boze buurman lijkt.

Evert Klos is één van de projectleden die zijn toegevoegd aan de uitvoering. "Want dat kan ook bij ons", zegt Elsa Damm. "We zijn een supergezellig gezelschap maar met veel dames. Er is oprechte aandacht voor elkaar en je wordt snel opgenomen in de groep." Ineke Sierhuis vult aan: "Als je het leuk vindt om te zingen, kun je dat bij ons lekker doen. En daarin beter worden. Daarbij is het meegenomen als je een beetje kunt toneelspelen."

Kaarten

Wie een keertje zelf een repetitie wil meemaken om de sfeer te proeven, is welkom op dinsdag vanaf 20.00 uur in school De Eendragt in Wormer. Of kan kijken op wwww.omzaanstad.com Kaarten voor Ja Zuster Nee Zuster kosten 17,50 euro en zijn te bestellen via de website, een mail naar omzaansatad@live.nl of bij Ineke Sierhuis, 075 – 6289115.

Afbeelding