Kitesurfers trotseren de ruige zee en voeren actie voor hartpatiënten

PURMEREND - Nederland telt zo'n 1,55 miljoen hart- en vaatpatiënten. Als we niks doen, komen er in 10 jaar nog een half miljoen patiënten bij. Samen kunnen we die groei nu nog stoppen.

Drie kitesurf vrienden uit Purmerend, Jim, Keanu en Thijmen, gaan de uitdaging aan om minimaal €3.000,- op te halen door mee te doen aan een geweldig evenement, Hoek tot Helder. Dit is een kitesurftocht over de Noordzee van Hoek van Holland tot den Helder, ruim 130 kilometer dwars door de ruige branding van onze Noordzeekust. De langste downwinder ter wereld die op één dag gevaren wordt.

Strijden tegen klotsende golven en harde zuidwesten wind

Tel dit gegeven op bij de ruige omstandigheden van de Noordzee, de mooie langgerekte stranden die Nederland rijk is en je komt tot de tocht der tochten. Even heroïsch en afhankelijk van het weer als de Elfstedentocht, maar dan met klotsende golven en een harde zuidwester wind.

Zo'n tocht kan niet zonder een goede voorbereiding, keihard wordt er door de vrienden getraind om in top conditie te zijn voor deze tocht, vele uren in de sportschool en uiteraard nog meer uren op het water. Alles staat komende maanden in het teken om deze tocht te laten slagen!