Jeugdzeilen bij de Marine Watersport Vereniging.
Jeugdzeilen bij de Marine Watersport Vereniging. (Foto: aangeleverd)

Jeugdzeilen bij Marine Watersport Vereniging

DEN HELDER - In maart start het nieuwe zeilseizoen en dus ook de jeugd zeilcursussen van de Marine Watersport Vereniging. De vereniging staat open voor alle zeilfanaten, maar zeker ook hun kinderen zijn van harte welkom als jeugdlid! Daarnaast biedt de vereniging extra plaatsen aan in de cursus, voor kinderen die gewoon graag willen leren zeilen. Dus eigenlijk kan iedereen mee doen!

In De Haukes aan het Amstelmeer beschikt de vereniging over een prachtige eigen jachthaven en een complete jeugdvloot met Optimisten, RS-Feva's en de nieuwe eenmansbootjes de RS-Neo. Een groep enthousiaste, ervaren vrijwilligers staat elk jaar te trappelen om de kinderen hun allereerste zeilervaring te laten beleven of, als ze dat al achter de rug hebben, de fijne kneepjes van het zeilen te leren.

Jong geleerd is oud gedaan. Kinderen kunnen al vanaf hun achtste jaar deelnemen aan de zeilcursus. Deze begint met theorielessen op vier zaterdagochtenden in maart. Vanaf april beginnen de praktijklessen op de zondagen in De Haukes en op het Amstelmeer. De allerjongsten zeilen in een Optimist, de al wat oudere kinderen (vanaf circa 11 jaar) stappen aan boord van een RS-Feva of een RS-Neo. De zeilcursus wordt altijd feestelijk afgesloten met het jaarlijkse Paxweekend in juni.

Tussen 1 januari en 1 maart kunnen de kinderen worden aangemeld voor de jeugdzeilcursus. Kijk voor meer informatie op www.marinewatersport.nl. Daar is ook het inschrijfformulier te vinden.

Voor meer informatie of vragen kan contact worden opgenomen met leden van de jeugdcommissie, Leo Kapiteijn (06-53929134) of Bryan Pascoe (06-31238885) of bezoek de jeugdsite op: http://www.marinewatersport.nl/cursus/jeugdcursus. Ons emailadres is: jeugd@marinewatersport.nl.