De Verbinding valt of staat met de inzet van vrijwilligers.
De Verbinding valt of staat met de inzet van vrijwilligers. (Foto: aangeleverd)

'Al die blije mensen, dat doet het 'm!'

JULIANADORP - "Niet alleen is de Verbinding een mooie locatie om elkaar te ontmoeten en te verbinden, ook de zeer betrokken vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor de medemens maken écht het verschil." Welzijnsconsulent Tessa Vriend van Wonen Plus Welzijn knikt lachend naar twee van die vrijwilligers in voornoemd ontmoetingscentrum: Willem Burggraaff en Peter Offermanns. Onder het genot van een vers gezet kopje koffie houden beide mannen een enthousiast betoog over de werkzaamheden die ze samen met een 20-tal andere vrijwilligers uitvoeren in De Verbinding aan het Boterzwin in Julianadorp.

Laagdrempelig ontmoetingscentrum voorziet in behoefte

De staf van de beheercommissie van De Verbinding wordt gevormd door Willem en Peter die daarbij de nodige ondersteuning van Tessa en haar collega Silvie Narain van de overkoepelende organisatie Wonen Plus Welzijn ondervinden. Maar de echte credits gaan volgens Tessa naar het enthousiaste peloton vrijwilligers die De Verbinding tot een levendige ontmoetingsplaats maken, met Willem en Peter in de voorhoede!

Wat ís de Verbinding?

De Verbinding is een plek om elkaar te kunnen ontmoeten, samen een spel te spelen, te handwerken, wandelen, knutselen en bewegen op muziek. Ook kan tweemaal per week op de dinsdag en woensdag worden gegeten in Resto Samenzijn. Tessa: "Zeer recent zijn we gestart met Doet & Ontmoet waarvoor we een subsidie hebben ontvangen voor dit jaar. Doet & Ontmoet is voor iedereen en alle leeftijden. Ontmoeting, iets samen met andere mensen doen en andere mensen leren kennen, staat centraal. Het is een open en vrij toegankelijke bijeenkomst voor alle leeftijden en goede gelegenheid om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Met elkaar worden allerlei activiteiten bedacht, ondernomen en informatie opgehaald door middel van het af en toe uitnodigen van een spreker. De mensen bepalen zelf wat er wordt gedaan. Het is een zeer laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten zonder dat mensen hiervoor moeten betalen."

Resto Samenzijn

Naast alle gezellige activiteiten die in de Verbinding worden ondernomen kan iedereen tweemaal per week genieten van een warme maaltijd in Resto Samenzijn. Willem Burggraaff: "We begroeten gemiddeld zo'n 40 personen per keer in ons restaurant, met een uitschieter naar 80 gasten wanneer we 'De blauwe hap' serveren. Het is echt een uitje voor velen waarbij de verbinding voorop staat. Er zijn al diverse vriendenclubs uit voortgekomen. Echt iedereen is van harte welkom, van opa en oma tot de kleinkinderen, mits ze zich van tevoren opgeven. We vinden het juist leuk als we een gemêleerd gezelschap over de vloer krijgen. Het driegangenmenu wordt door gediplomeerde koks bereid, waarbij rekening wordt gehouden met dieetwensen. Voor slechts acht euro per persoon en vijf euro voor kinderen en minima, kan iedereen aanschuiven."

Lees verder pagina 8.


In De Verbinding worden allerlei activiteiten georganiseerd.