Viering 50 jarig jubileum Huisvrouwenafdeling afdeling Den Helder.
Viering 50 jarig jubileum Huisvrouwenafdeling afdeling Den Helder. (Foto: aangeleverd)

LOS Nostalgia

Nostalgia staat zondag weer weer in het teken van Den Helder een halve eeuw terug met als thema februari 1970. De jeugd in Den Helder was bijzonder ingenomen met de sneeuw. Langs de Duinweg lag een dik pak en de vrije woensdagmiddag kon voor de jeugd niet beter uitkomen. Met tientallen kwamen ze met sleetjes naar de duinen om naar boven te rennen en vervolgens de afdaling te beginnen.

Roemrucht

Minder opgewekt waren de ploeteraars langs de weg, bakkers, krantenbezorgers en tientallen anderen, wier beroep hen van huis tot huis bracht. Er waren ook veel binnenactiviteiten De meest verwende kinderen waren die van de wandelsportvereniging De Jutter en drumband De Branding. Iedere zondagmiddag waren zij van harte welkom in het clubgebouw aan de L. van Berkstraat. Er waren daar de roemruchte zondagmiddaginstuiven en honderden kinderen brachten er hun vrije tijd door. Kees Noord was barman, Huub van der Ree en Ab van Beckhoven beheerden de garderobe. Ab van Beckhoven is afgelopen maandag opgezocht.

Middelpunt

Dick Voorthuijsen en zijn echtgenote T. Voorthuijsen- De Jong stonden in het middelpunt van de belangstelling toen zij op 28 februari 1970 hun dameskapsalon 'Mireille' aan de Krugerstraat 84 openden. Het meest in het oog liepen de zeven kaptafels met spiegels, waarboven droogkappen met ventilatoren waren aangebracht. Ruud van der Graaf was in de eerste divisie van de Helderse micro voetbalvereniging op de eerste plaats geëindigd. De beslissing viel pas op de laatste competitieavond. Ruud is één van de gasten in Nostalgia. De Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen afdeling Den Helder bestond in februari 1970 een halve eeuw en vierde dit jubileum met een receptie in hotel restaurant Bellevue aan de Spoorstraat.

Veel activiteiten

De bijeenkomsten vonden aanvankelijk plaats in café De Postbrug aan het Koningsplein. Hier hield men wekelijks de handwerk- en bridgeclubs. Ook vonden veel activiteiten in café restaurant Formosa plaats. Met de latere voorzitter mevrouw Rietveld-Seeboldt worden herinneringen opgehaald. In het derde 'muzikale' uur onder andere een Nederlandse hitparade van februari 1970.

Uitzending zondag 23 februari van 12.05 tot 15.00 uur.