Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Kies samen met BikeHolland voor duurzame mobiliteit

BEVERWIJK - Eén op de drie verkochte fietsen is een e-bike. Hierdoor is de e-bike niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het aantal blijft stijgen. De e-bike profiteert van de wereldwijde trend: "DUURZAAMHEID" en is geschikt voor diverse doelgroepen en doeleinden.

Kies voor e-bike

Als je voor de elektrische fiets kiest in plaats van de auto, belast je het milieu 40 keer minder. Daarbij is de elektrische fiets veel goedkoper in aanschaf en gebruik dan de auto. Een flinke besparing dus! De meeste elektrische fietsen ondersteunen tot een snelheid van ongeveer 25 kilometer. Maar er zijn ook snellere e-bikes, ook wel speed-pedelecs genoemd, die de snelheid tot 45 km ondersteunen. Een groot voordeel van de elektrische fiets is dat je geen CO2-uitstoot veroorzaakt of fijnstof uitstoot tijdens het rijden. Daardoor draag je bij aan een beter klimaat en schonere lucht. Vooral in steden is dat steeds meer nodig. Wel komt er CO2 vrij bij het opwekken van de elektriciteit voor de accu van de fiets, maar dat is veel minder dan wat een auto aan CO2-uitstoot veroorzaakt: een elektrische fiets veroorzaakt maar 3 procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto.Uit onderzoek blijkt dat mensen makkelijker de e-bike pakken als ze deze in het bezit hebben voor kleine en middellange afstanden tot plus minus 30 kilometer en daarmee een prima alternatief voor de auto. Een ritje naar de supermarkt of de sportvelden gaat vaak even snel, zo niet sneller met de elektrische fiets. Maar je kunt er ook mee naar je werk. De gemiddelde afstand naar het werk in Nederland is 23 kilometer. Als je minder dan 23 kilometer van je werk woont, kun je met de elektrische fiets binnen een uur op je werk zijn en met een speed pedelec nog sneller. Een ander voordeel is dat je geen last hebt van files en eventuele parkeerproblemen. Daarbij is bewegen goed voor de gezondheid.

Besparingen

BikeHolland heeft al een elektrische fiets vanaf 700 euro oplopend tot 3.000 euro of meer en is daarmee veel goedkoper dan de aanschaf van een auto. Snelle e-bikes zijn duurder met prijzen vanaf 2000 euro. Bij de auto heb je rekening te houden met dure benzine, parkeerkosten duur onderhoud, etc. Dit heb je niet bij een e-bike hierdoor bespaar je al snel honderden euro's per jaar als je de auto kunt laten staan. Doe je de auto helemaal weg en maak je alle ritjes met de elektrische fiets, dan bespaar je nog meer omdat je dan ook geen autoverzekering en wegenbelasting meer hoeft te betalen. ''Kom langs bij BikeHolland en wij vertellen graag welk voordeel er zijn en helpen mee om een passende e-bike voor u vinden en te leveren met een leuke CO2 korting.''

BikeHolland, Beijneslaan 53 - 1947 HK - Beverwijk Telefoon: +31 (0)251-209969, www.bikeholland.nl.