Afbeelding
Lidy Blijdorp en Julien Brocal . (Foto: Tippet Rise)

Muzikale reis door Europa

WESTZAAN - Bariton Ronald Willemsen ontmoet op 7 maart in 't Reght Huys Westzaan de topmusici Lidy Blijdorp & Julien Brocal waarbij het drietal op muzikale reis gaat naar de mooiste plekken in Europa.

Met muziek, geïnspireerd door de natuur, gecomponeerd door componisten voor wie de emotie leidend is bij de creatie van hun muzikale werk. De heftige emotie van Beethoven, naast de verstilde van Schumann en Ravel. Uitgevoerd door twee jonge, bijzonder getalenteerde musici. Waarborg voor een unieke muziekervaring.

Kennismaking

Lidy en Julien kennen elkaar van hun studietijd in de Chapelle Elizabeth. Eens, midden in de nacht, hoorde Lidy pianospel klinken vanuit de grote zaal. Ze ging erop af en trof daar Julien, die in het volstrekte duister aan het spelen was. Ze maakten kennis en gingen samen musiceren. Sindsdien treden ze vaak samen op in Nederland, Frankrijk en Spanje. Lidy Blijdorp, een jonge, gepassioneerde celliste met een uitzonderlijk verhalende kracht, wordt geprezen om haar 'adembenemende muzikaliteit' (Amsterdamse Cellobiënnale). Ze studeerde af aan het conservatorium van Parijs met de hoogste onderscheiding (1ère Prix avec Felicitations, 2011).

'Poëzie, spontaniteit, ingetogenheid en een diep gevoel voor structuur en bewustzijn van geluid zijn zeldzame kwaliteiten waarmee hij begiftigd is'. Lyrische woorden van de vermaarde pianiste Maria João Pires over de jonge pianist Julien Brocal, toen zij hem hoorde spelen in de Cité de la Musique in Parijs. Sinds dat moment gaven zij veel gezamenlijke optredens die zonder uitzondering alle enthousiast werden ontvangen.

Kaartverkoop

Aanvang 15.00 uur. Kaartverkoop: www.ronaldwillemsen.nl

Afbeelding