Aldo Pieters in de mooie fietsenwinkel in Wormerveer.
Aldo Pieters in de mooie fietsenwinkel in Wormerveer. (Foto: aangeleverd)

Duurzame kwaliteitsfiets bij Dirk Visbeek

WORMERVEER - "Zelfs mensen die voorheen alles met de auto deden zien we nu elke dag op de e-bike stappen. Dus hoe duurzaam kun je zijn?", stelt Aldo Pieters, mede-eigenaar van Dirk Visbeek Fietsplezier, Esdoornlaan 8 in Wormerveer.

Bij het e-bike center wordt ruimschoots de tijd voor elke klant genomen. Centraal bij het no-nonsense, betrouwbare Zaans familiebedrijf staan elektrische fietsen van hogere kwaliteit. Die gaan de showroom uit met duidelijke uitleg en persoonlijk en eerlijk advies. "We nemen ruim de tijd voor het advies, de keuze en uiteraard de after-sales. De aftersales is eigenlijk op één na het belangrijkst bij een elektrische fiets. Als er een probleem voordoet wilt u dat die zo snel mogelijk wordt opgelost, zodat u snel weer op de fiets zit. Het nieuwe gemoedelijke en laagdrempelig filiaal met al zijn voorzieningen en extra services is daar helemaal op ingesteld. De klant voelt zich direct op zijn gemak en dat is de bedoeling."

Hoge kwaliteit

"Elektrische fietsen van hogere kwaliteit gaan gewoon langer mee", zegt Aldo. "Duurzaamheid op het gebied van milieu is dat als je een elektrische fiets gebruikt als alternatief voor brommer, auto of openbaar vervoer. Zo produceer je dus echt veel minder uitstoot. Dit is echter wel alleen bij kwalitatief goede elektrische fietsen. Relatief goedkope elektrische fietsen hebben in dit geval veel minder lange levensduur. Daarnaast zijn ze niet uitnodigend om voor de langere ritten de gebruiker uit de auto te houden."

Een e-bike is allang niet meer voor de doelgroep senioren. Tegenwoordig is de doelgroep eigenlijk iedereen. Woon-werkverkeer, school, werk, recreatie of gewoon voor de alledaagse boodschappen doen.

In de showroom, sinds mei 2018 in het oude postkantoor aan de Provincialeweg in Wormerveer, komt de bezoeker een brede selectie van de beste fietsmerken onder één dak tegen. Een prima plek om kennis te maken met een e-bike van hoge kwaliteit. Geleverd door een BOVAG-erkend bedrijf. "Goed om te weten dat Dirk Visbeek Fietsplezier ook na de aankoop het betrouwbare adres blijft voor reparatie en service", zegt Aldo. Service en onderhoud is misschien bij een e-bike nog belangrijker dan een gewone fiets. Want de praktijk leert dat je veel meer kilometers fietst als je altijd 'wind mee' hebt.

"Veel mensen pakken de auto naar het werk. Bizar om te weten dat meer dan de helft van de autoritten korter is dan 7,5 km wat blijkt uit onderzoek van de Rijksoverheid. Voor Zaanstad is dat dus niet anders. En waarschijnlijk kom je met de fiets ook nog sneller op de plek van bestemming want een parkeerplek zoeken is tegenwoordig ook tijdrovend geworden."

Leasefiets

"Woon-werkverkeer op de fietsen wordt nadrukkelijk gestimuleerd door het nieuwe fietsplan voor medewerkers 'leasefiets van de zaak'. Hierover is veel te doen. Het is financieel erg aantrekkelijk als je weet dat je voor maar 7% bijtelling per maand een kwaliteits-elektrische fiets rijdt. Informeer bij je werkgever of bij ons, want dit is erg interessant", vertelt Aldo. Meer informatie: www. dirkvisbeek.nl