Afbeelding
Een werk van Roland Drijver. (Foto: aangeleverd)

Expositie visionaire tekeningen

ZAANDIJK - In Het Weefhuis, Lagedijk 39, is op 29 februari en 1 maart het werk te zien van Roland Drijver. Het zullen voornamelijk tekeningen zijn maar ook een aantal schilderijen en wat beelden. Drijver zal zelf aanwezig zijn om over zijn werk en allerlei te filosoferen.

Aanvankelijk is Roland Drijver vanaf zijn veertiende gaan beeldhouwen. Eerst als leerling, later werd hij gezel en uiteindelijk meestersteenhouwer. Zijn werk bestond uit het uithakken van letters en complexe werken maken voor kerken, zoals hogels (een gebeeldhouwd gotisch ornament ter versiering van pinakels en daklijsten in de gotische architectuur - red./encyclo.nl), pinakels en bogen. Evenals gevelstenen en beelden.

Les geven

Om materialen te kunnen kopen en te kunnen beeldhouwen is Drijver buiten zijn vakgebied aan het werk gegaan en heeft uiteindelijk les gegeven en mensen opgeleid in informatiewetenschappen. Maar al deze tijd is zijn passie voor het vormen, beelden maken gebleven.

Een potlood of een kwast, een beitel en steen - Roland geeft graag vorm. Dit jaar wordt hij 60 jaar en dat wil hij vieren met deze expositie die een beeld geeft van wat hij 'vormgegeven' heeft.

Openingstijden

Het Weefhuis is tijdens deze expositie geopend van van 10.00 tot 17.00 uur. Op de website is te lezen hoe hij dit zelf verwoordt en met enkele afbeeldingen een voorproefje ter krijgen wat er op de expositie te zien zal zijn. Zie www.hetweefhuis.nl en de Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/.