Er werd gestaakt vanwege een groot tekort aan leraren, waardoor de werkdruk steeds groter wordt.
Er werd gestaakt vanwege een groot tekort aan leraren, waardoor de werkdruk steeds groter wordt. (Foto: aangeleverd)

Driemaster helpt handje bij de buren

EGMOND AAN ZEE - EGMOND AAN ZEE - Leerkrachten van obs de Driemaster gingen afgelopen donderdag en vrijdag staken op geheel eigen wijze. Donderdag hielpen zij een handje bij zorgcentrum St. Agnes. Een mooi gebaar.

Het werd met liefde gedaan

Afgelopen donderdag en vrijdag werd er in het onderwijs gestaakt omdat het lerarentekort steeds groter wordt, door dit lerarentekort loopt de werkdruk op, is de uitval ontzettend hoog en is de doorstroom vanuit de PABO's minimaal, hierdoor staat het onderwijs nu maar vooral in de toekomst onder hele grote druk. Door te staken hoopt het onderwijs een signaal naar de politiek af te geven dat het echt tijd is om de problemen goed en toekomstgericht aan te pakken. Ook de leerkrachten van obs de Driemaster sloten zich aan bij het doel van deze staking.

Win-win-situatie

Zij meenden echter zich niet te begeven naar een manifestatie maar vonden het een beter doel om de handen uit de mouwen te steken. Afgelopen donderdag ging het team aan de slag bij zorgcentrum St. Agnes. Vanaf 9.15 uur kon iedereen aan de slag; van een gezellig praatje tot helpen bij de bingo en van tafels dekken tot een wandeling met boodschap. Het werd allemaal met liefde gedaan, het was voor het team een waardevolle invulling van de stakingsdag en voor de bewoners was het erg gezellig.

Staking bij obs Driemaster Egmond aan Zee.