Egmondia heeft tegen Vrone een onnodige 2-0 nederlaag moeten incasseren.
Egmondia heeft tegen Vrone een onnodige 2-0 nederlaag moeten incasseren. (Foto: aangeleverd).

Onterechte nederlaag Egmondia

EGMOND AAN ZEE - Een zwaar gehavend Egmondia (zij misten vijf basisspelers) heeft tegen Vrone een 2-0 nederlaag moeten incasseren. Een nederlaag waar zeker een gelijkspel op zijn plaats zou zijn geweest. Egmondia begon met de stevige wind in de rug sterk aan de wedstrijd en creëerde zich in de eerste tien minuten al twee kansen. De schoten ontbeerden de benodigde kracht, waardoor de openingstreffer uitbleef. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waardoor er verder weinig gevaarlijke situaties voor beide doelen ontstonden. Daarnaast waren de teams ook niet al te nauwkeurig in de passing, zo ontstond er soms een rommelig spelbeeld.

Een kwartier voor rust probeerde de thuisclub het spel naar zich toe te trekken om zo met een voorsprong te gaan rusten. Toen Egmondia zich even aan de druk wist te onttrekken en snel overschakelde op de aanval leek er een kans voor de Egmonders te ontstaan, maar na balverlies uit deze aanval speelde Vrone de bal via de rechterkant snel na voren en vanuit de voorzet kwam aanvaller Daniël Leijen voor een Egmondia verdediger en tikte de 1-0 binnen. Een tegenvaller voor Egmondia zo vlak voor rust. Toch maakten de "derpers" na rust geen aangeslagen indruk en bood het de tegenstander voldoende tegenstand zodat Vrone niet tot het tweede doelpunt kon komen. Zo een twintig minuten voor tijd moest Egmondia met tien man verder. Nadat keeper Steven Bakker een rode kaart kreeg. Een situatie die misschien spel regeltechnisch wel goed werd beoordeeld door de scheidsrechter, maar als de man iets meer had geanticipeerd op de situatie had hij kunnen volstaan met een gele kaart. Het geval was namelijk dat Steven Bakker zonder dat er een speler in de buurt was en zonder dat de bal richting doel ging, het leer buiten de zestien meter van de grond pakte. Hij verklaarde zelf, de lijn niet gezien te hebben. Zo moest speler Tim Blaauboer in het doel en moest Egmondia met een man minder de wedstrijd uitspelen. In de laatste tien minuten ging de ploeg van Jos Mouwes voor de dood of de gladiolen. Carlo Smit, weer de uitblinker aan Egmondia zijde, ging ook mee naar voren. Echter het slotoffensief bracht niet het gewenste en zeker verdiende resultaat op. Het was Vrone die door deze strijdwijze van de blauwwitten zelfs in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de 2-0 op het scorebord bracht. Hopelijk is Egmondia volgende week tegen koploper Saenden wel voltallig, om zo misschien een goed resultaat te kunnen behalen.