Muziek centraal in bedevaartskapel Heiloo

HEILOO - Het Poolse koor ' Danticus ex Tempore' treedt zaterdag 14 maart om 19.15 uur op in de Bedevaartkapel aan Hoogeweg 65 in Heiloo.        

Het koor wordt geleid door de beroemde componist en musicoloog Marcel Pérèz en ter gelegenheid van de 675e verjaardag van het ‘Mirakel van Amsterdam’, worden het Missa Pange Lingua van Josquin Desprez en andere stukken uit de Amsterdamse Occo Codex ten gehore gebracht. Zondag 15 Maart wordt vanaf 14.00 uur een van de meest indrukwekkende muziekstukken uit de religieuze klassieke muziek, het Stabat Mater van Pergolesi, uitgevoerd door Linda Kroon, sopraan en Maria Delver, alt-mezzo, Jan Pieter van Coolwijk en Florian van Gilst, viool, Ilse Berghmans, altviool, Gadze Heeres, cello en Pieter Rynja, klavecimbel. Het concert begint met vier korte werken van Vivaldi, gevolgd door het Stabat Mater. Met het nieuwe programma 2020 ontstaat een nieuw elan op het park en zijn uiteenlopende evenementen om een breder publiek te interesseren voor een bezoek aan deze bijzondere plaats.

Toegang is gratis voor beide evenementen, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie en een agendaoverzicht op www.olvternood.nl of bel 072-5051288.