Afbeelding
(v.l.n.r.) Kimberley, Charity en Angela vermaken zich in de knuffeldierenhoek! (Foto: Dirk Karten)

'Ssstttt, de Boefjes baby's slapen!'

ZAANDAM – Een allerliefst jochie met een bos blonde krullen komt spontaan zijn gitaar laten zien als we de foto maken. Hij is een van de eerste zeven 'boefjes' die de nieuwe vestiging van Kinderopvang Boefje 'onveilig' maakt. Te vinden in de Bovenkruier, Drielse Wetering 49 (Kalf) in Zaandam.

De vierde locatie van het kinderdagverblijf, peuterspelen, BSO en Integraal Kind Centrum, dat tien jaar geleden door moeder Marga van Veen en dochter Angela Grooters werd opgericht, is een oase van kind vriendelijkheid. "Ssst, de baby's slapen!", zegt leidster Kimberley Grooters (inderdaad, de 'zus van') als we de babyruimte betreden. Die slapen als roosjes in een afgeschermde kamer. De speelruimtes zijn lekker licht door veel ramen. Hebben vrolijke kleuren en zijn spik-en-span schoon. Los daarvan is er natuurlijk allerlei speelgoed en niet te vergeten de schitterende speelhoek met knuffeldieren.

Vierde Boefje vestiging

"We hebben twee maanden gewerkt om er een eigentijdse kinderopvang van te maken", vertelt Angela. "Zo kwam er een systeemplafond, nieuwe vloer, veilige cv-panelen ombouw en natuurlijk is alles geschilderd." Aan de ruimte voor de buitenschoolse opvang wordt nog gewerkt. Los van de faciliteiten binnen, zijn er twee prachtige speelpleinen. "En vergeet niet het Jagersveld. Dat ligt pal naast ons. Ideaal om daar, als het weer het toelaat, met de kinderen naar toe te gaan."

Tien jaar geleden begon de droom van moeder en dochter met de eerste vestiging in Krommenie. Daar zijn nu twee locaties. April 2019 ging in Wormer hun derde kinderopvang open. En nog geen jaar later nummer vier: precies in de eigen wijk van Angela. "Toch leuk!", zegt ze trots als ze het resultaat laat zien.

"Na nummer drie kon 't Kalf er ook wel bij", vult manager Charity Bolhoeve lachend aan. "Inmiddels werkt Boefje met een ijzersterk team gekwalificeerde enthousiaste leidsters."

Familiebedrijf

Inmiddels is vrijwel de hele familie inclusief zus Kimberley betrokken bij Kinderopvang Boefje. Met recht een 'familiebedrijf voor families'. Ook groeit de onderneming gezond: de basis blijft hetzelfde. Voorop staat samen spelend leren en samen opvoeden.

"We onderscheiden ons met Boefje door de huiselijke, kleinschalige en vertrouwde sfeer. We mogen dan nu vier locaties hebben, voorop staat persoonlijk contact met ouders én kinderen. Beide zijn hier geen nummer. We willen de kinderen en ouders echt leren kennen. En waar nodig via de Vroeg Voorschoolse Educatie helpen bij een betere aansluiting naar de basisschool. Nog een sterk punt: we zijn communicatief sterk, flexibel en denken mee met de ouders." Meer weten of een rondleiding maken? Kijk op www.kinderopvangboefje.nl