Afbeelding
De rust van het witte interieur gecombineerd met de warmte van accessoires...(Foto: Jonas Berg)

Kerstspullen op zolder? Hoog tijd voor herinrichting woonkamer

REGIO – De kerstspullen liggen weer op zolder? Dan is het nu dé tijd van het jaar om eens met frisse blik naar je woonkamer te kijken. Hoog tijd voor een nieuwe inrichting!

Onze woonkamer is de belangrijkste plek van het huis. We brengen er tenslotte de meeste tijd in door. Nu alles weer op z'n plekje staat, kan het ook wat saai worden. Wat tips:

Een nieuw kleurtje

Wat is er makkelijker dat een nieuw interieurkleurtje om je woning en heel andere look en feel te geven? Het laat niet alleen de ruimte anders aanvoelen, kleuren hebben ook invloed op onze geestgesteldheid. Let dus wel op, die rode muur is supergaaf, maar kies de kleur die bij de ruimte past én waar je je goed bij voelt. Heb jij een kleine woonkamer? Dan is het zeker geen gek idee om voor een witte of andere lichte en neutrale kleur te gaan. Voor wie wat meer ruimte heeft is het een tip om voor een kleurtje te kiezen. Een andere optie is de 'statement wall'. Dit is één muur die een ander kleurtje heeft. Kies de kleur nooit in de winkel, maar neem altijd staaltjes mee naar huis.

De stijl is de basis van elk interieur. Dus: voordat je aan het werk gaat doe je er goed aan om eerst een stijl te kiezen. Er zijn stijlen als: Modern. Het strakke, eenvoudig interieur waarbij gebruik wordt gemaakt van minimalistische kleuren en materialen. Klassiek. Luxe en tijdloze materialen en kleurgebruik en straalt elegantie en warmte uit. Landelijk. Hierbij zien we veel natuurlijke materialen en kleuren terug. Industrieel. Dan ga je voor robuust, rauw en stoer. Romantisch. Droom weg met zachte pastelkleuren en weelderige bloemmotieven. Bohemian. De bonte mix van stijlen, kleuren, prints en materialen.

Wensenlijst

Shoppen is natuurlijk het leukste, maar maak eerst een wensenlijstje van meubels en accessoires voordat je ze koopt. Zo voorkom je de kans dat het een bijeengeraapt zooitje wordt. Tot slot: denk goed na over de indeling van de woonkamer. Voordat de nieuwe spullen zijn uitgepakt, denk eerst goed waar je wat neer gaat zetten. En vergeet niet het leukste: het interieur afstylen. Planten en lichtjes zijn echte sfeermakers. Je geeft hiermee je woonkamer een gezellig en sfeervolle sfeer. Veel plezier!