'Koers houden op onze bestuurlijke toekomst'

LANDSMEER - Burgemeester Dennis Straat hield tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 6 januari zijn nieuwjaarsspeech. Daarin noemde hij vooral het vuurwerkbeleid, de bestuurlijke toekomst en 75 jaar bevrijding als aandachtspunten.

Dennis Straat haakte allereerst in op de vuurwerkincidenten in Landsmeer. "Het feestelijk inluiden van het nieuwe jaar wordt telkens weer overschaduwd door veel letsel, vernielingen, brand en helaas zijn er elk jaar ook weer doden te betreuren. Dat vraagt om herbezinning in een lastig debat waar naar mijn overtuiging de traditie nooit belangrijker kan zijn dan het leed dat het ook veroorzaakt. In de laatste raadsvergadering van 2019 heeft de gemeenteraad besloten het vuurwerkbeleid in de gemeente Landsmeer onder de loep te willen nemen. Met het toegenomen draagvlak in Nederland voor een vuurwerkverbod en de toenemende incidenten inclusief het belagen van onze hulpverleners is daar alle aanleiding toe. Wordt vervolgd."

Vervolgd worden ook de pogingen om binnen de regio de samenwerking te zoeken. "Koers houden op onze bestuurlijke toekomst. En die koers gaat niet over wie precies met wie samen wil gaan. Die gaat over bestuurskracht om onze dienstverlening te kunnen garanderen."

De receptie stond in het teken van 75 jaar bevrijding. Straat noemde alvast de komst van honderd historische voertuigen op 5 mei. "Nog niet het hele programma is bekend, maar we zullen stapsgewijs bekendmaken wat er tot en met 5 mei nog meer gaat gebeuren."