De school biedt een aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand onderwijs voor zowel alfa- als bètaleerlingen.
De school biedt een aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand onderwijs voor zowel alfa- als bètaleerlingen. (Foto: Michel Porro)

Een van de snelst groeiende scholen

REGIO - Het afgelopen schooljaar was het Ir. Lely Lyceum een van de snelst groeiende scholen van Amsterdam. Wat maakt deze school in Zuidoost zo populair?

Ir. Lely Lyceum erkend met predicaat Technasium

Dit schooljaar startte het Ir. Lely Lyceum – in samenwerking met het Vossius - met een Gymnasiumopleiding. Daarnaast nam de school deel aan het introductieprogramma van de landelijke technasiumscholen. Dit programma is succesvol doorlopen, waardoor het Ir. Lely Lyceum vanaf komend schooljaar officieel het predicaat Technasium mag voeren.

Rector-bestuurder Jeroen Rijlaarsdam is trots op dit resultaat: "Scholen worden niet zomaar toegelaten tot het landelijke netwerk van technasiumscholen. Er zijn strenge kwaliteitseisen en je moet een goed onderbouwd onderwijsplan voor de komende jaren hebben. Op basis van de ervaringen van onze leerlingen en docenten had ik er al goed vertrouwen in, maar dat we nu ook officieel erkenning krijgen van de Stichting Technasium is natuurlijk fantastisch."

Met de komst van het Technasium krijgt het Ir. Lely Lyceum er een populair onderwijsconcept bij. "We zijn al jaren een erkende school voor tweetalig onderwijs, met veel aandacht voor internationaliseringsprojecten. Voor de meer bètagerichte leerlingen is er nu dus ook het Technasium. Op die manier biedt het Ir. Lely Lyceum aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand onderwijs voor zowel alfa- als bètaleerlingen. Bovendien hebben we een ruim schoolgebouw met in principe voldoende plek. Andere Gymnasium-, Technasium- en TTO-scholen zitten vaak vol. Wij kennen die stress met loting en plaatsing gelukkig niet."