Het gehele team van Loon Lions, volgens lady of the game Tanya Bröring allemaal verantwoordelijk voor deze overwinning. (Foto: Jasmijn de Wit)

Loon Lions eerste zege van het nieuwe jaar

LANDSMEER - Na het verlies tegen Binnenland vorige week in de thuiswedstrijd stond dit weekend voor Loon Lions de tegenstander Martini Sparks op het programma. Loon Lions is druk bezig om uit haar winterdip te kruipen, maar dat gaat nog langzaam. Op papier was dus de nummer laatst op de ranglijst in de WBL een goed uitgangspunt om de stijgende lijn te laten zien.

Lady of the game Tanya Bröring opende de score met een score en een bonus, waarna Lindsay Pengel haar waarde in de basis bewees met een korte jumper. Via 13-14 vielen er aan het einde van het kwart nog twee driepunters, waarvan twee aan de kant van Loon Lions door Bröring en Bussey. Stand aan het einde van het eerste kwart 19-14.

De start van kwart twee vielen scores over en weer en het slordige verdedigen van Loon Lions maakte dat Haren brutaal aan de leiding kon komen op 26-28. Het scoren aan de kant van Loon Lions ging beter lopen en zo breekt de rust aan met 40-32.

Na de rust werd gestaag de marge uitgebreid naar 10 en via 50-40 naar 58-42, waarna langzaamaan de bank van Loon Lions het veld in druppelde. Fieke Ligthart scoorde in deze periode, 10 van de 14 punten.

Ruim drie minuten hield Loon Lions in kwart vier haar tegenstander af van scoren en zo werd de grootste marge van 28 punten bereikt. Aan het einde van de wedstrijd werd Danielle Pruijs aan de kant van Haren nog in de gelegenheid gesteld om 7 punten op rij te scoren waardoor het verschil wellicht draaglijk bleef voor de tegenstander. Eindscore 84-63

Lady of the game Tanya Bröring, wilde op de foto met het gehele team omdat zij deze overwinning een totale teamprestatie vond. Volgende week spelen de Loon Lions uit tegen Lekdetec in Bemmel.