Als leerkracht ben je een belangrijke schakel.
Als leerkracht ben je een belangrijke schakel. (Foto: aangeleverd)

Met vwo niet naar de pabo?

Met een vwo-diploma op zak is een universitaire studie een voor de hand liggende vervolgstap. Een wetenschappelijke opleiding waar theoretische kennis de boventoon voert. De praktijkgerichte pabo komt dan niet zo snel in beeld. Maar vergis je niet!

Dinsdag 4 februari open avond op Hogeschool iPabo

Als leerkracht ben je een belangrijke schakel in het leven van een kind.

Je bent de begeleider in zijn ontwikkeling, je laat zijn talenten tot bloei komen, je legt de basis voor zijn toekomst. Je inspireert, motiveert, maakt nieuwsgierig, geeft leiding en houvast.

Unieke combinatie

Los van het feit dat de pabo ook voor vwo'ers voldoende uitdaging biedt, is de universitaire pabo een unieke combinatie.

Na vier jaar studie heb je twee bachelordiploma's, leraar basisonderwijs (pabo) en Pedagogische Wetenschappen (universiteit). Uitdaging genoeg!

Het beste van twee werelden, zoals studenten dit verwoorden.

Roshelle, student aan de universitaire pabo van Hogeschool iPabo te Amsterdam:

"De theorie die ik op de universiteit leer vind ik echt ontzettend interessant en het is heel leerzaam om deze theorie direct terug te zien in de praktijk op je stageschool. Ik zit twee dagen op de universiteit, een dag stage, en een à twee dagen op de pabo. Je week is dus lekker gevarieerd en druk, maar dat bevalt mij juist super goed."

'Stuk uitdaging'

"De universitaire pabo biedt mij een stuk uitdaging, waar ik met mijn vwo diploma ook voor opgeleid ben."vervolgt ze. "Het is een opleiding waarbij je lekker bezig blijft en je jezelf kunt blijven ontwikkelen."

Waardevolle bagage

Met de universitaire pabo kun je vele kanten op. Als pedagoog heb je de waardevolle bagage van alle praktijkervaringen die je op de basisschool hebt opgedaan.

Als leerkracht ben je de juf of meester met een onderzoekende houding, die net even verder kijkt naar wat een kind nodig heeft.

Open avond

Interesse? Op dinsdag 4 februari 2020 is er een open avond op Hogeschool iPabo. Kijk op www.ipabo.nl voor meer informatie.

Samenwerking

Hogeschool iPabo biedt de universitaire pabo aan in samenwerking met de Vrije Universiteit te Amsterdam.