Wethouder Niels Bonenkamp reikte de Zilveren Jol uit,
Wethouder Niels Bonenkamp reikte de Zilveren Jol uit, (Foto: Dick de Boer)

Zilveren Jol voor Ans van Tol

OOSTZAAN - Ans van Tol heeft op vrijdag 10 januari de Zilveren Jol ontvangen uit handen van wethouder Niels Bonenkamp. Ze kreeg het kleinood opgespeld in de foyer van het gemeentehuis, waar ze afscheid nam als voorzitter van de Stichting Belbus Oostzaan. Mooie woorden, veel belangstellenden en bloemen onderstreepten de waardering voor de manier waarop ze deze functie 25 jaar heeft vervuld.

door Marcel van Stigt

Na 25 jaar afscheid als voorzitter Stichting Belbus Oostzaan

Of ze vrijdag om kwart voor vijf klaar wilde staan, want dan zou ze met de Belbus worden opgehaald. Waarheen, dat wist ze niet. Maar dat het met het aangekondigde afscheid als voorzitter van de Stichting Belbus Oostzaan te maken had, dat had ze al geraden. Zeker toen bleek dat de bus van binnen was versierd. De blijdschap was er niet minder om toen ze in de foyer met een massaal applaus binnen werd gehaald. De bijeenkomst kreeg later extra glans toen ze uit handen van wethouder Niels Bonenkamp de Zilveren Jol ontving.

De gemeente deelt deze erkenning niet zomaar uit. Dan moet je echt iets betekend hebben voor de Oostzaanse gemeenschap. En voor Ans van Tol gaat dat zeker op. Ze was al zijdelings betrokken bij de stichting toen ze 25 jaar geleden werd gevraagd om voorzitter te worden. Over het antwoord hoefde ze niet lang na te denken. Ze wilde zich graag voor de stichting inzetten.

De sfeer was op dat moment niet optimaal in het voornamelijk uit heren bestaande bestuur - ''Ze zeggen dat vrouwen vaak moeilijk doen, maar

Lees verder pagina 2