Ans van Tol
Ans van Tol (Foto: Dick de Boer)

Vervolg voorpagina

mannen kunnen er ook van'' - en bovendien dreigde de gemeente de subsidiekraan dicht te draaien. Ans schrok daar niet voor terug.

Ans: "Ik zag daar juist een uitdaging in. Ik had bovendien al eerder in besturen gezeten en ik kende de politiek. Maar vooral vond ik dat de Belbus bestaansrecht had. En er waren genoeg vrijwilligers die iets wilden doen."

Enorme toewijding

Met een enorme toewijding heeft Ans van Tol zich voor de Stichting Belbus Oostzaan ingezet. Het bestaansrecht heeft zich bewezen. Dat mag blijken uit de cijfers: 450 à 500 donateurs hebben zich aan de stichting verbonden en vorig jaar werden ongeveer 16.000 ritten geboekt - zowel binnen als buiten Oostzaan.

Mooi moment

Voor Ans is het een mooi moment om afscheid te nemen, vindt ze zelf. "Ik ben 75,heb dit 25 jaar gedaan en ben nu nog bereikbaar. Het is voor mij daarom beter om nu te stoppen. Ik stop niet omdat ik het niet meer leuk vind. Het gaat nu goed, we hebben een goed bestuur en er is ook een nieuwe voorzitter, die al heeft meegedraaid." "Ans heeft de Belbus body en structuur gegeven," aldus penningmeester René de Leeuw .