Violiste Anna Posthumius.
Violiste Anna Posthumius. (Foto: Majanka Fotografie)

Violiste Anna Posthumius in ZZM

ENKHUIZEN - Zondag 12 januari spelen de Enkhuizer violiste Annah Posthumius en de Amsterdamse gitariste Sara Rütten in het Zuiderzeemuseum. Het concert is vrij toegankelijk voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Annah Posthumius (1999) komt uit Enkhuizen. Zij speelt viool sinds haar achtste en kreeg vanaf 2012 les van Reinette Thiadens, viooldocente van het Conservatorium van Amsterdam. In 2016 werd ze toegelaten aan de Sweelinck Academie (op de Jong Talent-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam). Ze speelde van 2017 tot en met 2019 in het Nederlands Jeugd Strijkorkest, waarmee ze op het LisBon Music Fest optrad. In 2017 won Annah de kunst- en cultuurprijs van Enkhuizen en vorig jaar december trad ze op als soliste met het KSM in de Westerkerk, in Enkhuizen. Annah speelt op een viool uit 2018, die speciaal voor haar is gebouwd door Matthieu Besseling. Momenteel studeert zij aan het Conservatorium van Utrecht.

Sara Rütten studeert klassiek gitaar bij Gabriel Bianco en zit in het derde jaar van de bacheloropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Zij won de derde prijs in de jongerencategorie (tot 23 jaar) in de 22e José Tomas International Guitar Competition te Petrer, Spanje. Tijdstip: van 12.00 tot 13.30 uur.