Samen lopen in de strijd tegen kanker.
Samen lopen in de strijd tegen kanker. (Foto: aangeleverd)

SamenLoop voor Hoop roept op tot meedoen

ZAANSTREEK - Hoe mooi zou het toch zijn als kanker de wereld uit kon? Wellicht komt het ooit zover, maar er blijft voorlopig veel geld nodig voor onderzoek. De organisatie SamenLoop voor Hoop roept Zaankanters op in beweging voor het KWF tijdens de Samenloop voor hoop Zaanstad op 13 en 14 juni.

Deze loop bestaat uit een 24 uur durende wandelestafette die in het burgemeester in 't Veldpark in Zaandam plaatsvindt en waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek. Deze 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiƫnt moet leveren.

Braderie

Teamgenoten wisselen elkaar in deze 24 uur af, zodat steeds een teamgenoot aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven.

Waarom deelnemen?

Helaas krijgen jaarlijks ongeveer 110.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker, maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte.

"Wij doen een beroep op alle inwoners van Zaanstad en omstreken om mee te lopen en samen zoveel mogelijk geld op te halen. Deze ziekte slaat helaas niemand over, we krijgen er helaas allemaal direct of indirect mee te maken", aldus de organisatie.

Lokale doelen

Maar liefst 60% van opbrengst wordt besteed aan lokale doelen t.b.v. kankerbestrijding. Zo ontvangt het inloophuis Anna's huis, nabij het Zaans Medisch Centrum, 20% van de totale opbrengst. De overige 40 % van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Inschrijven

Stel samen met vrienden, buren, collega's etc. een team samen en zet ook een stap tegen kanker. Inschrijven is mogelijk via www.samenloopvoorhoop/zaanstad Individuele lopers zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Tevens is er voor de jongere inwoners een kinderloop op zondag 14 juni. Deze duurt 24 minuten. Ook hiervoor kan men kind(eren) op de website inschrijven.