Afbeelding
Impressie van gedichten. (Foto: M.K. van Noorden)

Gedichtenspeurtocht in Wormerveer

WORMERVEER - De jaarlijkse gedichtenspeurtocht is tot en met woensdag 12 februari te volgen langs IKC Toermalijn aan de Marktstraat en de winkels aan de Markstraat en Zaanweg. Het gaat om zelfgemaakte gedichten van de kinderen van IKC Toermalijn. Die hangen in postervorm goed zichtbaar te lezen voor iedereen. Kinderen kunnen met een opdrachtenblad alle gedichten opzoeken en bij het inleveren van hun oplossing krijgen zij een kleine attentie.

Deze cultuurvorm is een jaarlijks terugkerende activiteit van IKC Toermalijn in Wormerveer en sluit aan bij de landelijk georganiseerde Gedichtenweek. Die heeft dit jaar het thema De toekomst is nu. Nederland kent een rijke cultuur van lezen en gedichten en de Gedichtenmaand is een initiatief waardoor dit bij de Wormerveerse bevolking tot uiting komt. Het enthousiasme van de middenstand en instellingen over deze samenwerking is ieder jaar weer heel erg groot.

Het is verrassend om te zien hoe het thema De toekomst is nu voor kinderen een diversiteit aan invalshoeken en creativiteit oproept.